Foto: Profimedia

Muka mnogih žena

SAD JE VREME ZA RAZBIJANJE CELULITA: Nemojte čekati poslednji trenutak, na vreme se rešite ove NAPASTI, a evo i kako!

Žena

Pravo je vreme da započnete borbu s celulitom jer, kako vreme odmiče, bitka će biti sve teža. Celulit, kao što možda već znate, nastaje oticanjem potkožnih masnih ćelija, koje onda pritiskaju vezivno tkivo. Upravo zato, što manje masnoće imate, on je manje vidljiv. Ako sada započnete s pravilnom ishranom i rekreacijom, do leta ćete se sigurno osloboditi tog problema. Nemojte očekivati čuda, jer ništa ne može da se reši samo od sebe, nego se odmah bacite na posao.

foto: Profimedia

Jedite hranu bogatu vlaknima i pijte puno vode

Da biste se oslobodili celulita, prvo uradite detoksikaciju tela, posebno jetre i debelog creva. To ćete najlakše učiniti ukoliko izbegavate nikotin i kofein i smanjite unos soli i masti. Takođe, potrebno je da pijete mnogo vode i jedete hranu bogatu hranljivim sastojcima, kao što su soja, borovnice i orašasti plodovi. U ishranu pokušajte da uvedete i proizvode koji sadrže cela zrna žitarica, na primer ječam, raž, proso ili zob. Ukratko, najvažnije je da jedete hranu bogatu vlaknima, a siromašnu mastima, i što više svežeg voća i povrća.

foto: Profimedia

Redovno vežbajte

Brzo hodanje, vožnja bicikla, penjanje uz stepenice, joga i aerobik, uz pravilnu ishranu, učiniće čudo. Ove vežbe će pospešiti sagorevanje masnih naslaga, koje su glavni razlog nastanka celulita. Uvek birajte vežbe koje vam pomažu da istopite mast na nogama, posebno na butinama.

foto: Profimedia

Masirajte se

Masiranjem delova tela zahvaćenih celulitom podstičete cirkulaciju i razbijate masne ćelije. Za masažu možete upotrebiti piling ili četku za kupanje. Možete koristiti i aromatična ulja žalfije, čempresa i smreke.

foto: Peđa Filipović

Ukoliko možete, posetite neki kozmetički salon radi stručne anticelulit masaže. Pre početka sezone lagane odeće, u proces skidanja celulita ubacite i neku profesionalnu kremu koja pomaže u borbi protiv "pomorandžine kore", i to je to.

foto: Shutterstock

Važno je da budete svesni toga da celulit verovatno nikada neće u potpunosti nestati, ali i te kako možete da ga smanjite i učinite manje vidljivim.

foto: Promo

Kurir.rs/N.B.

Bonus video: