Foto: Dragana Udovičić

emotivac

BJELOGRLIĆ U SUZAMA NAKON PREDSTAVE: Desilo se nešto neočekivano, što se retko VIĐA U BEOGRADU (FOTO)

Kultura

Predstava "Let iznad kukavičjeg gnezda" prvi put je sinoć odigrana bez Marka Živića.

foto: Dragana Udovičić

Zauvek nas je napustio pre šest meseci, a sahranjen je na Novom groblju u Beogradu, i to u svom omiljenom kostimu, u kojem je čak 209 puta odigrao ovaj komad. Na dan kada bi slavio svoj 50. rođendan, lik Martinija preuzeo je Mladen Sovilj.

foto: Dragana Udovičić

Aplauz nakon izvođenja i ovacije u Beogradu dugo nisu viđene.

"Bilo je potresno. Igrali su svi za Živića. I glumci su na kraju pljeskali i gledali prema nebu. Bjela je tada i zaplakao", prenosi nam svoje utiske jedan verni gledalac, koji je "Let" gledao već deveti put.

Inače, legendarni tekst Dejla Vasermana premijerno je izveden na sceni BDP 5. novembra 2005. godine u režiji Žanka Tomića, a deo originalne postave je i Dragan Bjelogrlić.

- Marko je imao otvorenu komunikaciju sa svima i bio nam veliki vetar u leđa. Moj zadatak uopšte nije lak. Ovu ulogu razgazio je tako da se zasniva na njegovom bistrom, neosuđujućem i dečjem oku, a ja ću pokušati da nastavim njegovim putem. Velika je odgovornost popuniti tu prazninu. Ulogu Martinija izneću na svoj način i to neće biti kopija Markove interpretacije - rekao Sovilj uoči premijere.

Za Marka će publika igrati i u naredna dva dana.

foto: promo BDP

Kurir.rs

Bonus video: