Foto: Miroslav Radojević

konjički sport

ŠENDEKOVIĆ I U POŽAREVCU SVIMA OČITAO LEKCIJU: Dve pobede džokeja Njezija, Vukojević posle pobede prodaje trogodišnju omicu!

Direktor KD "Knez Mihailo" Aleksandar Milenković može da bude zadovoljan prvim ovogodišnjim trkačkim sastankom pred oko 700 gledalaca

Ostali sportovi
> 20:04h

Prvi trkački sastanak u Požarevcu, održan u ponedeljak pred oko 700 gledalaca po vetrovitom vremenu, zaslužuje svakako prelaznu ocenu. Ukupno je bilo sedam trka, četiri kasačke i tri galopske na travnatoj stazi, koje su protekle u apsolutnoj dominaciji našeg najboljeg trenera u ovom veku Bojana Šendekovića iz Šapca. On je ponovo kolegama, ovaj put još izrazitije, očitao lekciju i po ko zna koji put potvrdio da mu nema premca u Srbiji.

foto: Miroslav Radojević

U trci tzv. kategorije III (1400 m, 131.000 dinara), sigurno je pobedila kobila Varena Storm (džokej Italijan Kristijan Njezi, vlasnik SKU Ružić iz Bogatića), uz ostvareno vreme 1:26,7. U handikapu III na 100 metara kraćoj distanci, sa istim nagradnim fondom trijumfovao je Šendekovićev Šatri (vlasnici braća Škrijelj), takođe sa Njezijem u sedlu, u borbi sa Kalakčijem (K. Mustafić), koji je imao 3,5 kilograma manji teret. Vreme 1:17,4.

U prvoj trci sigurna pobeda grla El Daruj (1300 metara, 121.000 dinara), takođe kod Šendekovića u treningu. Džokej je bio četvorostruki pobednik iz Beograda Milan Konkolj, a trogoda omica je u vlasništvu štale „Antilop“ iz Belotića. Vreme 1:19.3. Vlasnik Vladimir Vukojević je posle pobede i tek treće trke u sezoni ovlastio trenera Šendekovića da proda ovu omicu, plaćenu 2.000 funti na jesenjoj aukciji u Engleskoj, u Njumarketu.

Glavnu kasačku trku „Prvi maj“ (1600 m, autostart, 75.000 dinara), dobio je šest godina stari dorati kastrat oždrebljen u Italiji Adobe n'Gregi, koga je na sulkama vozio Boris Kečenović. Vreme 1:16,2 prosečno po kilometru. U ostalim trkama na istoj distanci pobede su zabeležili: Grinpis, oždrebljen u Švedskoj (Zoran Petrović) 1:18,1, i grla domaćeg odgoja Palestina (J. Popin) 1:18,6 i Cipiripi A.T. (M. Nenadović) 1:19,4.

foto: Miroslav Radojević

Direktor KD „Knez Mihailo“ iz Požarevca Aleksandar Milenković može da bude zadovoljan prvim ovogodišnjim izdanjem, a ako se po jutru dan poznaje na Ljubičevskim konjičkim igrama može da se očekuje pravi spektakl početkom septembra ove godine. U Požarevcu su bili i Mihajlo Vasić, zvanični zastupnik BRC-a, sportskog udruženja koje organizuje trke u Beogradu, predsednik Srpskog galopskog saveza Andrija Jovićević, prvi čovek Džokej kluba Šabac Aleksandar Peranović. Pohvale na račun domaćina i pogotovo trenera Šendekovića iznela je Olivera Mladenović, predsednica Nadzornog odbora Udruženja za galopski sport Srbije (UGSS).

Pobeda Mutahafiza na Boretinom brdu

Uprkos kiši i lošim vremenskim uslovima Boretino brdo iznad Brodareva bilo je puno ljudi, jer se nakon dve godine pauze zbog epidemije virusa korona ponovo održala 52. Komaranska košija.

foto: Rina

Održane su konjske trke za brdsko-planinska i arapska grla i glavna trka rasnih galopera na stazi dugoj 1150 metara u kojoj je pobedio šest godina star pastuv Mutahafiz, vlasništvo Beograđanke Irene Planić, sa džokejom Lukom Vasiljevićem iz Požarevca. Zanimljivo je da je Mutahafiz do ove godine bio u treningu kod Bojana Šendekovića, a novi vlasnici su ga kupili za 1.500 evra.

Kurir sport/ L. D.