DRAMA U BEOGRADU: UNKS BOLJI OD LUISA FERNANDA! Četiri pobede trenera Šendekovića i džokeja Konkolja, čudesni Torino Hil (VIDEO)
Foto: Miroslav Radojević

KONJIČKI SPORT

DRAMA U BEOGRADU: UNKS BOLJI OD LUISA FERNANDA! Četiri pobede trenera Šendekovića i džokeja Konkolja, čudesni Torino Hil (VIDEO)

Ostali sportovi -

Čelnici Srpskog galopskog saveza i sportskog udruženja BRC, Andrija Jovićević i Mihajlo Vasić zaslužni za spektakl na hipodromu kraj Careve ćuprije

Prvomajski praznik u Beogradu obeležio je izuzetno uzbudljiv trkački dan na hipodromu kraj Careve ćuprije. U žestokom okršaju dva najskuplje uvežena galopera u Srbiju, Unks je bio za pola dužine konjskog tela bolji od izuzetnog zekana Luisa Fernanda u glavnoj trogodačkoj trci „Vladislav Ribnikar“ (1350 metara, 200.000 dinara), koja je oko hiljadu gledalaca podigla na noge.

Unks
foto: Miroslav Radojević

Finiš je bio dramatičan, Luis Fernando sa Goranom Mešetovićem je žestoko kidisao spolja, ali su Unks i mladi džokej Milan Konkolj uspeli da prođu prvi kroz cilj, na radost vlasnika Almina Alića iz Sjenice.

Bila je to kruna još jednog uspešnog dana najboljeg trenera u Srbiji Bojana Šendekovića, čiji su konji na beogradskom pesku pobedili u čak četiri od ukupno sedam trka! Četiri puta je slavio i izvrsni Konkolj. Treće mesto sa čak 15 dužina iza zauzeo je Zejn Nibras, koga je jahao Slovak Jaroslav Linek, u treningu je kod Miroslava Jovanovića, dok je četvrti bio X Faktor SRB (džokej Kristijan Njezi), koga takođe trenira Šendeković. Pobedničko vreme 1:25,0. Inače, ove sezone se formalno kao trener konja kod Šendekovića vodi njegova supruga Tamara.

Bojan Šendeković
foto: Facebook

Nedelja je sigurno bila težak dan za prvog čoveka KK Perjanik Andriju Jovićevića, jer pre Luisa Fernanda je praktično „već dobijenu trku“ u finišu izgubio pre tri godine skupo plaćeni Never in Red (G. Mešetović), a pored njega je protutnjao 10 godina star pastuv Torino Hil, sa svojim vernim saborcem sa Uba Tikom Vujkovićem.

Torino Hil je tako zabeležio 31. pobedu u 90. trci, a po rečima vlasnika Aleksandra Aškovića sigurno će trčati do kraja sezone, a dogodine bi trebalo da se koristi za priplod.

Listed trku za četvorogoda i starija grla na 1600 metara je lagano dobio četvorogodišnji kastrat Silverstris (džokej Konkolj), plaćen 5.000 funti jesenas na aukciji u Njumarketu. Trener Šendeković je dominaciju potvrdio i drugim mestom sa Disko Bitsom (Saša Glogovac), dok je treći bio poslednji osvajač „triple krune“ u Srbiji Frst Tot, kome je tada, pre tri godine, trener bio upravo Šendeković, a sada o njemu potpuno brine iskusni džokej Aleksandar Šašić.

U ostalim trkama u Beogradu, po lepom vremenu, pobede su zabeležili: 1200 m: trogodišnjak Fleš Mob (M. Konkolj, T. Šendeković, A. Alić), 1800 m: petogodi kastrat Tomas Persi (J. Linek, Zoran Lukić, Zvonko Krajčinović), 1600 m: trogodac Trajal Houk (M. Konkolj, T. Šendeković, A. Alić), 1300 m: četvorogodišnji Viktor (Kristijan Njezi, Miroslav Kolar, Gorska tim).

Iako je u organizaciji trka bilo malih propusta (probijanje start mašine nekoliko puta pre prve trke, podizanje prašine sa staze), sve pohvale zaslužuje Mihajlo Vasić, poznati trener iz Beograda i jedini ovlašćeni zastupnik sportskog udruženja BRC. Zahvaljući najviše njemu, ali i predsedniku Srpskog galopskog saveza Andriji Jovićeviću, država je pokazala dobru volju da pomogne Beogradskom hipodromu, a Vasić takvu podršku koristi isključivo za dobrobit galopskog sporta u Srbiji, iako je prilično neomiljen među konjarima, jer se većini svakako nimalo ne sviđa ko je sve u rukovodstvu trka u Beogradu.

Policijska patrola obišla hipodrom

Oko 18.30 časova policijska patrola je obišla Beogradski hipodrom, a objekat su brzo napustili pošto su se uverili da je sve proteklo bez incidenata. U poslednje vreme, bilo je nekoliko nemilih scena na najstarijem sportskom objektu u Beogradu, što je uznemirilo javnost, pogotovo nasilni napad na ženu, tako da ovaj put nadležni organi ništa nisu hteli da prepuste slučaju.

Kurir sport/ Lazar Delić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track