VASKRŠNJE TRKE U ŠAPCU I BEOGRADU: Galoperi na šabačkoj travi, kasači na rizli kod Careve ćuprije!
Foto: Kurir sport/Lazar Delić

KONJIČKI SPORT

VASKRŠNJE TRKE U ŠAPCU I BEOGRADU: Galoperi na šabačkoj travi, kasači na rizli kod Careve ćuprije!

Ostali sportovi -

Šabački hipodrom otvara kapije, a prvog dana na programu je ukupno šest trka, za koje je upisano 50 konja. Glavna trka je Uskršnja, kategorije "listed", za četvorogode i starije konje na 1700 metara.

U njoj će nastupiti ukupno sedam kvalitetnih galopera: Ajskenig (jahač Aleksa Stanarević), Spensers Son (Goran Mešetović), Joga Kavelier (Aleksandar Šašić), Dabl Trijumf (Kristijan Njezi), Lima (Tika Vujković), Najt Moment (Milan Konkolj) i Tizedes (Milan Nikolić).

Prva trka biće puštena iz start mašine u 14.30 časova. Najveći deo posla oko organizacije prvog trkačkog dana obavio je Aleksandar Peranović, predsednik Džokej kluba Šabac. Njemu je ovaj put najviše pomagao Stefan Nedeljković, mladi i vredni konjar i kaskader iz Suvog Dola kod Žagubice, pa je sve spremno za otvaranje sezone u Šapcu.

šabački Hipodrom
foto: Kurr sport/Lazar Delić

Na Beogradskom hipodromu u nedelju sa početkom u 13.30 časova zakazan je prvi ovogodišnji susret ljubitelja kasačkog sporta. Program će biti bogat i kvalitetan jer je učešće najavilo 74 grla iz svih krajeva Srbije, koji će biti raspoređeni u sedam trka.

Nakon dve godine pauze zbog problema sa isplatama zaostalih nagrada novu nadu su dali kasački klubovi iz okruženja, sponzori i ljubitelji sporta koji su obezbedili nagrade za učesnike, a za tehničku podršku zaduženo je JP "Hipodrom Beograd".

Kasači
foto: Marica Pavkov

Trka dana nosi naziv "Udruženje vinogradara i vinara Sveti Trifun" iz Dolova gde će snage odmeriti dva rekordera. Iz Sombora dolazi italijanska kobila Ejmi del Duomo sa vremenskim rezultatom od 1:13,7, što je rekord na našim stazama, dok će boje domaćeg odgoja braniti subotički kasač Iago d'Amore koji ima vremenski rezultat 1:14,0. Svoje iskustvo imaće prilike da pokaže i gost iz Mađarske Varga Šandor, koji će prvi put nastupiti u Beogradu, a biće na sulkama muškog grla Super Bul i kobile Get Tu Du.

Prisutnima će se predstaviti i nekoliko novih grla koji će nastupiti na beogradskoj rizli. U trci namenjenoj za francuske kobile očekujemo grlo Ellipse Turžo, u "polubrzoj" partiji Italijansku kobilu Brier, a u poslednjoj trci dana još jednog predstavnika iz Italije - grlo Kardinale Lakšmi.

Radovanović u Bratislavi i Pragu

U okviru jednog regionalnog projekta, menadžer i vlasnik trkačkih konja iz Beograda Aleksandar Radovanović, vikend provodi u Bratislavi i Pragu, gde će posmatrati galopske trke na tamošnjim hipodromima.

Pored Nemačke, gde je rado viđen gost, Radovanovića veoma uvažavaju i u vodećim zemljama galopskog sporta u centralnoj Evropi: Mađarskoj, Austriji, Slovačkoj, Češkoj i Poljskoj.

Kurir sport/ L. Delić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track