Foto: Thinkstock

RECEPT

SLANI MAFINI SA MLADIM LUKOM I KUVANIM JAJIMA: Idealni za doručak, MEKANI kao duša

Ako želite da započnete dan koncentirsani i puni energije nikako nemojte da propustite doručak

Žena

Čak i kada ste u žurbi stižete da napravite prelepe mafine sa kuvanim jajima i mladim lukom. Sastojke unutura možete da dodajte po želji, a kako je počela sezona raznovrsnog povrća, pustite mašti na volju.

Mafini će biti mekani zbog kefira, a njega možete da zamenite i jogurtom.

foto: Profimedia

Sastojci:

  • 4 jajeta
  • 100 ml kefira
  • 3 kašike pavlake
  • 100 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/2 kašičice soli

Za punjenje:

  • 4 kuvana jajeta mladi luk
foto: Profimedia

Priprema:

  1. Jaja umutite sa kefirom i pavlakom. Zatim dodajte prosejano brašno sa praško za pecivo i posolite.
  2. Sve sjedinite, pa dodajte rendana kuvana jaja i seckani mladi luk.
  3. Dobro promešajte i sipajte u nauljeni kalup za mafine.
  4. Pecite na 180 stepeni oko 20-25 minuta.

(Kurir.rs/Stavr ukusa)

Bonus video: