Foto: Screenshot/Sport klub

OBRUKALI SE

LICEMERI IZ BELGIJE, SEĆATE SE ŠTA SE DESILO KAD STE BILI DOMAĆIN SRBIJI? Pa, gospodo NESTALO JE STRUJE, samo što mi NISMO KUKALI!

Pokušali su Belgijanci da se prave ludi i da odbiju igranje utakmice protiv Srbije u novom terminu nakon što je meč prekinut zbog nestanka struje, a teško da su zaboravili šta se dogodilo u prvom meču ove dve reprezentacije.

Košarka

Niški Čair u nedelju uveče nije bio spreman da bude domaćin utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u košarci, ali to nije nešto što je bilo ko planirao. Takve stvari se dešavaju i u daleko modernijim i novijim dvoranama.

Meč je prekinut posle manje od dva minuta, a nakon prekida koji je trajao sat vremena doneta je odluka da se susret nastavi sutra.

Potom su stigle najave Belgijanaca da ne žele da igraju dan kasnije i da će da traže da im se upiše pobeda službenim rezultatom 20:0, što su podržali i mediji iz ove države.

Time su samo pokazali kakvi su licemeri...

Sećate li se šta se dešavalo na prvoj utakmici ova dva tima u kvalifikacijama?

Belgija je pobedila u Monsu rezultatom 73:69 i to nakon preokreta koji se dogodio nakon što je u dvorani - nestala struja!

Srbija je u prvom poluvremenu imala i 14 poena prednosti, na pauzu je otišla pri rezultatu 41:29, a na kraju treće deonice aktivan je bio rezultat 63:54.

Onda je, na samom početku poslednje četvrtine, nakon dvadesetak sekundi igre utakmica prekinuta. U Mons areni je nestalo struje, pauza je potrajala nekoliko minuta i delovalo je da je dobro po naše reprezentativce što se nije odužila.

Ipak, nakon što je meč nastavljen usledio je veliki pad u igri ekipe selektora Pešića. Srbija je u poslednjoj deonici postigla samo šest poena, a Belgijanci su stigli do važne pobede.

Davno je bio taj 28. novembar 2021. godine, ali sećaju se sigurno toga protivnici "orlova", a bilo bi lepo da se sete i naši košarkaši, pa da večeras na terenu očitaju lekciju rivalu i dođu do bitne pobede pred formiranje grupe u narednoj rundi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Kurir sport