VIŠE NEMA DILEME, SRBIJA I BELGIJA IGRAJU VEČERAS U NIŠU: Delegat ubedio prgave Belgijance, FIBA rešila ujdurmu!
Foto: Starsport

konačno

VIŠE NEMA DILEME, SRBIJA I BELGIJA IGRAJU VEČERAS U NIŠU: Delegat ubedio prgave Belgijance, FIBA rešila ujdurmu!

Košarka -

Odluka najviše instance mora da se poštuje

Utakmica između košarkaša Srbije i Belgije ipak će biti igrana u ponedeljak od 19.00 časova. To je rezultat pregovora delegata FIBA i čelnika KS Belgije koji su tražili da se meč registruje rezultatom 20:0 u njihovu korist, jer je nestalo struje u dvorani u Nišu?!

Srbija, Belgija
foto: Starsport

Jučerašnja utakmica prekinuta je pri vođstvu gostiju od 6:3, posle nepuna dva minuta usled nestanka električne energije. Dugo se u nedelju veče većalo da li će uopšte biti današnjeg susreta, iako je posle sat vremena doneta odluka da meč bude nastavjen danas.

Čelnici KS Belgije pokušali su da miniraju tu odluku FIBA iz samo njima znanih razloga, tražeći da dobiju utakmicu službenim rezultatom. Zašto? Znaju samo oni, jer argumente nisu imali.

Srbija, Belgija
foto: Starsport

Pravilniku Svetske košarkaške organizacije nema definisane propise za ovakve slučajeve, pa se konačna odluka uglavnom prepušta delegatu. A, upravo je on održao sastanak sa čelnicima KS Belgije i objasnio im da je njegova odluka razumna i da će meč biti igran u ponedeljak od 19.00 sati.

Ključnu ulogu u razgovorima između delegata FIBA i čelnika KS Belgije imao je Predrag Bogosavljev, direktor takmičenja u FIBA.

Predrag Bogosavljev
foto: Starsport

Podsetimo, utakmica između Srbije i Belgije ima veliki rezultatski značaj, s obzirom na to da će bodovi biti preneti u drugu fazu, u kojoj će pored ove dve selekcije igrati Letonija, Grčka, Turska i Velika Britanija.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track