NIŠTA OD UTAKMICE U NIŠU! Srbija igra u ponedeljak: Problemi sa STRUJOM napravili HAOS u Čairu!
Foto: Kurir

kvalifikacije

NIŠTA OD UTAKMICE U NIŠU! Srbija igra u ponedeljak: Problemi sa STRUJOM napravili HAOS u Čairu!

Košarka -

Srpski košarkaši trebalo je da igraju protiv Belgije utakmicu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, ali je meč pomeren za ponedeljak.

Utakmica košarkaških reprezentacija Srbije i Belgije, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, večeras je odložena zbog tehničkih problema izazvanim nestankom struje u niškoj hali Čair i biće odigrana u ponedeljak.

Kako je objavljeno u hali, utakmica će biti odigrana u ponedeljak od 19 časova.

Utakmica je večeras prekinuta posle samo dva minuta, pri vođstvu Belgije 6:3.

Ekipe su se prvo povukle sa terena, ali su se vratile na zagrevanje, kada je osvetljenje ponovo počelo da radi.

Kada se činilo da se situacija popravlja, nestalo je svetlo na odredjenom broju reflektora, a takodje je bilo problema i sa klima uredjajima, pa je u punoj dvorani Čair bilo izuzetno toplo i vlažno.

Posle prekida koji je trajao duže od sat vremena, odlučeno je da se utakmica ipak odigra u ponedeljak

1 / 9 Foto: Kurir

- Gotovo je! Meč je zvanično otkazan, nastaviće se u ponedeljak uveče sa početkom u 19 časova.

- Svetlo ne radi po treći put, veliko je pitanje da li će se meč nastaviti. Ponovo se resetuje sistem problemi sa strujom su u celom Nišu.

Srbija
foto: Kurir

- Selektor Srbije Svetislav Pešić vidno je iznerviran, raspravlja se sa delegatom. Obe ekipe žele da igraju

Srbija
foto: Kurir

- Zakazan je nastavak meča, utakmica će krenuti u 21. 55h

- Iako su problemi bili skoro pa rešeni i svetlo je u punom kapacitetu radilo – ponovo se desila situacija kao maločas. Radi isti broj reflektora kao pri pređašnjem kvaru.

Srbija
foto: Kurir

- Košarkaši obe ekipe su na parketu, ali samo šutiraju na koš. Broj reflektora koji rade nije dovoljan da bi se utakmica nastavila, ali je dovoljan da omogući igračima zagrevanje.

Srbija
foto: Kurir

- Utakmica je prekinuta zbog lošeg osvetljenja

3. minut - Slab start Srbije, samo Marinković je pogodio trojku za Orlove 3:6

1. minut - Utakmica je počela

Srbija, Italija, košarkaši Italije, košarkaši Srbije
foto: Starsport

Utakmicu sa Belgijancima propustiće Danilo Anđušić jer je odradio samo jedan trening, a dodatno sve komplikuje povreda skočnog zgloba Marka Jagodića-Kuridže. Sasvim je realno da njegovo mesto zauzme Boriša Simanić, koji uskoro treba da putuje za Sjedinjene Američke Države, gde će igrati Letnju NBA ligu.

Selektor Pešić očekuje reakciju igrača posle poraza od Letonije u Rigi i jedne od najlošijih utakmica našeg nacionalnog tima u kvalifikacijama. Da podsetimo, Belgija je kao domaćin pobedila Srbiju rezultatom 73:69.

Srbija, Letonija
foto: FIBA

Srbija je porazom od Letonije zakomplikovala sebi put do SP, koje će od 25. avgusta do 10. septembra naredne godine biti održano u Indoneziji, Japanu i na Filipinima. Ukoliko pobedi Belgiju, Srbija će sa skorom od 2/2 u narednu rundu kvalifikacija, gde je očekuju mečevi protiv Grčke, Turske i Velike Britanije.

Letonija će u narednu fazu preneti tri pobede i jedan poraz, a isti skor imaće i Grčka. To znači da će Srbija već na startu, i to samo ako večeras pobedi Belgiju, imati trijumf manje u odnosu na Letoniju i Grčku.

Srbija, Letonija
foto: FIBA

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track