Foto: Shutter

njam njam

PARADAJZ ČORBA KOJU ĆE SVI VOLETI: Jefino i zdravo jelo na kašiku, spremno za pola sata, može da se jede topla ili hladna (RECEPT)

Žena

Paradajz čorba je čorba sa paradajzom kao primarnim sastojkom. Može se služiti topla ili hladna, a može se praviti na razne načine.

Može biti glatke teksture, a postoje i recepti koji sadrže delove paradajza, krema, pilećeg ili biljnog bujona, rezance, delove drugog povrća i ćufte.

Popularni prelivi za čorbu od paradajza uključuju pavlaku ili krutone. U nastavku pogledajte recept za paradajz čorbu koja se brzo sprema.

foto: Profimedia

Sastojci:

  • 500 ml paradajz soka
  • so, biber, kocka za supu, svež peršun
  • rezanca za supu
  • pola glavice crnog luka
  • ulje
  • 6 čaša vode
foto: Profimedia

Priprema:

  1. Na ulju prodinstati seckan crni luk. Dodati paradajz sok i vodu, pa kad počne da vri voditi računa jer se stvara pena koju treba skinuti.
  2. Ubacite kocku za supu, biber i još malo soli po potrebi.
  3. Pred kraju stavite rezanca i kada ona omekša čorba je gotova. Peršun stavite na kraju.

(Kurir.rs/Stvar ukusa)

Bonus video: