Foto: Genesis

Dženezis G90

KOREJCI NAPADAJU NAJLUKSUZNIJE EVROPSKE LIMUZINE: Haj-tek "ružno pače" sa Dalekog istoka stiglo na Stari kontinent (FOTO)

Auto

Dženezis, premijum brend južnokorejskog giganta Hjundai, odlučio je da ukrsti koplja sa najluksuznijim evropskim limuzinama. Adut je poneo oznaku G90, a trenutno ga mogu videti posetioci Gudvud festivala brzine.

Obe verzije, standardna i produžena, stigle su u Evropu i već se nude na određenim tržištima. Preciznije, Dženezis G90 je trenutno dostupan u Švajcarskoj i Nemačkoj.

Podsećanja radi, Dženezis G90 debitovao je 2021. godine, ali ovaj model tek sada stiže u Evropu. Iako se automobil vizuelno ne razlikuje od verzije sa korejskim specifikacijama, proizvođač kaže da je prilagođen evropskim ukusima.

foto: Genesis

Lorens Hamilton, direktor Genesis Motor Europe, rekao je da su učinili "značajne napore u razvoj i fino podešavanje voznih karakteristika, dinamike i osećaja koje G90 pruža".

On je dodao da će evropski automobili biti "luksuzno specificirani" i standardno će biti opremljeni "najboljom i najnovijom tehnologijom, luksuznom i bezbednosnom opremom".

Podsetimo, G90 je veliki automobil. Standardna verzija meri 5.275 mm, dok se produžena varijanta sa 190 mm većim međuosovinskim rastojanjem proteže na čak 5.465 mm.

FOTO: Genesis
FOTO: Genesis
FOTO: Genesis
FOTO: Genesis
FOTO: Genesis
FOTO: Genesis

Očekuje se da će model biti ponuđen u kombinaciji 3.5 V6 motora sa 380 i 415 konjskih snaga sa pogonom na svim točkovima. Menjač je automatski sa osam brzina.

Dženezis G90 u Koreji može se dobiti već od 65.606 evra, dok će u Evropi biti cenovno znatno bliži nemačkim rivalima, poput Mercedesove S klase, koja košta od 111.700 evra.

(Kurir.rs/ B92)