HYUNDAI NE ODUSTAJE OD MOTORA SA UNUTRAŠNJIM SAGOREVANJEM: Korejci planiraju dalji razvoj SUS agregata uz smanjenje zagađenja
Foto: Hyundai

globalni igrač

HYUNDAI NE ODUSTAJE OD MOTORA SA UNUTRAŠNJIM SAGOREVANJEM: Korejci planiraju dalji razvoj SUS agregata uz smanjenje zagađenja

Auto -

U eri sveopšte elektrifikacije vozila budućnost motora sa unutrašnjim sagorevanjem sve više se dovodi u pitanje. Ipak, neki proizvođači još uvek nisu spremni da im kažu zbogom.

Albert Biermann, izvršni tehnički savetnik kompanije Hyundai, u razgovoru sa novinarima je pričao i o budućnosti motora s unutrašnjim sagorevanjem, otkrivši da taj južnokorejski gigant još uvek ne planira da ih se odrekne.

- Nastavljamo sa sledećim nivoima motora s unutrašnjim sagorevanjem i pripremama za strože emisije izduvnih gasova. Nemamo drugog izbora. Mislim, mi ne odustajemo od motora s unutrašnjim sagorevanjem, mi smo globalni igrač. U nekoliko regija nema dostupne infrastrukture za električna vozila - rekao je on.

Hyundai i30N
foto: Hyundai

Ovo je situacija o kojoj smo mnogo puta govorili - nije svaka regija u svetu spremna za EV revoluciju i stopa usvajanja električnih vozila uveliko varira od zemlje do zemlje. Ako neke države u SAD i neke zemlje u Evropi i Aziji ulažu milijarde u EV infrastrukturu, postoje druge zemlje i čitave regije koje još nisu ni počele da grade stanice za punjenje, navodi Revija HAK.

Sve dok automobili na baterije ne postanu pristupačniji i upotrebljiviji, Hyundai će nastaviti da radi na motorima s unutrašnjim sagorevanjem. Hyundai očigledno razvija i novu generaciju motora za Evropu, koji će ispuniti stroge Euro 7 norme.

(Kurir.rs/ Autoblog)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track