Foto: Supplied by LMK / ipa-agency.net / IPA / Profimedia, Blitz Film, Taramount film

glasajte

BUKTI RAT NA BLAGAJNAMA! Dva najiščekivanija filma stižu istog dana, fanovi u transu, a samo jedan će biti bolji (ANKETA)

Pop kultura

Vikend pred nama u Holivudu obeležiće dve premijere najišečivanijih filmova u ovoj sezoni.

U petak, 21. jula premijerno će biti prikazana ostvarenja "Barbi" Grete Gerving i "Openhajmer" Kristofera Nolana. Holivudski studiji su uveliko kreirali "rat" između ova dva ostvarenja, pa se tako kalkuliše ko će više zaraditi i ko će imati bolju ocenu.

Šta kažu blagajne?

foto: Blitz Film

Blagajne su se doslovno usijale, a istraživanja pokazuju da vlada veliko interesovanje za ova dva filma. "Barbi" je u prednosti na blagajnama, imajući u obzir neverovatan marketing koji je urađen u prethodnom periodu, pa se tako očekuje da će zaraditi ogromnih 95 do 110 miliona dolara u 4.200 severnoameričkih bisokopa tokom vikenda, a tu su i šuškanja da bi mogao da zaradi do čak 140 miliona dolara između petka i nedelje.

foto: Promo

Sa druge strane istog dana premijerno će biti prikazan "Openhajmer", kome predviđaju nešto skromniju zaradu prvog vikenda. Sa reputacijom pomeranja granica mašte i postavljanja novih standarda u stvaranju filmova, Nolanovi filmovi često prevazilaze najluđa očekivanja njegovih odanih sledbenika. Očekivanja su da na blagajnama zaradi nekih 40 do 50 miliona dolara, a u celom svetu 100 miliona.

Barbimanija

Naslovnu ulogu tumači Margo Robi, dok je u ulozi Kena Rajan Gosling. I dok svi na osnovu trejlera i prvih kritika komentarišu kako su se oboje fantastično snašli u ovim zadacima – manija oko ovog filma ne jenjava.

Zahvaljujući ovoj ulozi Margo Robi postala je najplaćenija glumica u ovoj godini, te njena neto vrednost iznosi 38,5 miliona dolara, dok se vrednost Rajana Goslinga procenjuje na 82,5 miliona dolara.

foto: Supplied by LMK / ipa-agency.net / IPA / Profimedia

Margo Robi otkrila je da zapravo nikad nije planirala da tumači glavnu ulogu, iako fizički izgleda kao kultna lutka.

- Nikad nisam želela da igram Barbi. Ovo će možda zvučati glupo, ali stvarno nisam razmišljala o tome dok smo radili pripremu projekta - rekla je Margo na premijeri.

Premijera "Barbi" održaće se u sredu u bioskopima širom Srbije.

Openhajmer ima dobru potpru

"Openhajmer“ je inspirisan knjigom "Američki Prometej“ Kaja Berda i Martina Šervina. U fokusu filma je Robert Openhajmer, američki fizičar koji je bio na čelu tima naučnika koji su tokom Drugog svetskog rata izmislili i testirali atomsku bombu.

Imao je tri nominacije za Nobelovu nagradu za fiziku od 1946. do 1967. godine, ali je nije dobio. Preminuo je 1967. godine.

foto: Promo

Njega tumači Kilijan Marfi, dok se u sporednim ulogama nalaze Emili Blant, Robert Dauni Džunior, Florens Pju, Met Dejmon i Kenet Brana.

Zanimljivost koja se vezuje za ovo ostvarenje, je da glumci kada su dolazili na kasting nisu znali koju ulogu će dobiti, jer je sve držano u strogoj tajnosti. To dodatno podstiče interesovanje kod publike imajući u obzir da su u glavnoj podeli ozbiljna glumačka imena.

U četvrtak, 20. jula u IMAX dvorani bioskopa Cineplexx Galerija Beograd, sa početkom u 19:30 časova, biće održana specijalna projekcija filma.

Ko će pobediti?

I dok bukti "rat" između fanova u celom svetu, ekipe filmova zadovoljno trljaju ruke i uživaju u prihodima na blagajni. Tako su na premijeri "Openhajmera" upitali glumca Kilijana Marfija, koji je miljenik publike šta misli koji film će bolje proći na šta je on dovitljivo odgovorio.

foto: Promo

- Pogledaću "Barbi" 100%. Iskreno, jedva čekam da je vidim. Mislim da je sjajno za industriju i publiku što imamo dva neverovatna filma nastala od strane neverovatnih filmskih stvaralaca, koji izlaze istog dana. Da, možeš da provedeš ceo dan u bioskopu - šta je bolje od toga? - rekao je kroz osmeh Marfi.

Ostaje pitanje koji film će bolje proći i ko će pokupiti sve simpatije publike, ali i kritike. A šta vi milsite?

(Kurir.rs)

Bonus video: