ZVEZDE NAPUSTILE PREMIJERU FILMA ZBOG PROTESTA! Holivud propada? 160.000 glumaca spremno na štrajk
Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

EVO ŠTA SE DESILO

ZVEZDE NAPUSTILE PREMIJERU FILMA ZBOG PROTESTA! Holivud propada? 160.000 glumaca spremno na štrajk

Pop kultura -

Zvezde Holivuda Kilijan Marfi i Emili Blant napustile su premijeru filma „Openhajmer“ zbog protesta.

Kako se navodi, holivudski glumci započeli su štrajk koji bi mogao da ugrozi celu industriju, prenosi BBS. Zabrinutost u Holivudu je sve veća, a iz organizacije SAG 160.000 glumaca i izvođača spremno je na štrajk.

Emili Blant
foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Podsetimo, udruženje filmskih glumaca tj. Američka federacija televizijskih i radijskih umetnika (SAG-Aftra) pristala je na produženje pregovora sa platformama Netflix i Disney, koje su sada pozvale savezne posrednike da razreše spor koji je nastao zbog nezadovoljstva glumaca platama i drugim uslovima.

Ako poslednji rok prođe bez dogovora ili ako se ne desi novo odlaganje, glumci će izaći na ulice, gde će se pridružiti piscima koji već protestuju ispred studija više od dva meseca.

Openhajmer
foto: Cat Morley / Avalon / Profimedia

„Dvostruki štrajk“, koji u Holivudu nije viđen od 1960. godine, zaustavio bi skoro sve američke filmske i televizijske produkcije.

Dok je štrajk pisaca već dramatično smanjio broj filmova i emisija u produkciji, izlazak glumaca na ulice i njihov štrajk bi zatvorio skoro sve u jednoj od najmoćnijih svetskih industrija.

(Kurir.rs/Nova.rs)

Bonus video:

00:53

PRVI POSAO MI BIO PROJEKAT OBILAZNICE, A ZAVRŠENO JE PRED PENZIJU!Pomoćnik ministra Mišić: Ovim deonicama saobraćaj će biti rasterećen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track