BARBI GROZNICA ZAVLADALA SVETOM: Uoči premijere film zaradio milione na blagajnama, a evo KOLIKO SU PLAĆENI GLAVNI GLUMCI
Foto: Blitz Film

hit o kojem bruji ceo svet

BARBI GROZNICA ZAVLADALA SVETOM: Uoči premijere film zaradio milione na blagajnama, a evo KOLIKO SU PLAĆENI GLAVNI GLUMCI

Kultura -

Jedan od najiščekivanijih filmova ove sezone - "Barbi" Grete Gervig, pretpremijerno će biti prikazan u sredu u bioskopima širom Srbije, a s redovnom distribucijom kreće 21. jula. Trenutno najatraktivniji filmski par Margo Robi i Rajan Gosling izaziva veliku pažnju na svim kontinentima. Širom sveta projekcije su nedeljama unapred rasprodate, a takav je slučaj i u Srbiji.

Neverovatan uspeh

film Barbi, Barbi
foto: Blitz Film

Bioskopi u Srbiji biće u znaku roze boje kad publika bude imala priliku da pretpremijerno uživa u filmu o kom svi pričaju. Gradovi širom zemlje obeležiće premijeru na svoj način. Večeras posetioce očekuje specijalno CineLady veče u CineStar bioskopima u Beogradu (Ada Mall) gde će biti i rooftop Barbi žurka, u MTS dvorani spremna su posebna iznenađenja za publiku, kao i u Novom Sadu (Big Shopping Center), Pančevu (BIG) i Zrenjaninu (BIG). Posetiteljke očekuje piće dobrodošlice i preko 100 poklona za najsrećnije, kao i razne zanimljivosti za ljubiteljke dobrog manikira i šminke.

Barbimanija je unapred rasprodala karte za predstojeću premijeru, koja je zakazana za 21. jul. Trenutne procene industrije kažu da će premijera doneti zaradu između 80 miliona i 100 miliona dolara, a pojedina istraživanja kažu da će zarada biti između 115 miliona i 155 miliona dolara. Iz producentske kuće "Vorner bros" najavili su da od premijere očekuju skromnih 60 miliona dolara. Zvezde filma, čiji je budžet bio 145 miliona dolara, trenutno se visoko kotiraju u Holivudu, a za uloge u ovom ostvarenju dobiće po 12,5 miliona dolara.

film Barbi, Barbi
foto: Blitz Film

Zahvaljujući ovoj ulozi Margo Robi postala je najplaćenija glumica u ovoj godini, te njena neto vrednost iznosi 38,5 miliona dolara, dok se vrednost Rajana Goslinga procenjuje na 82,5 miliona dolara.

Zanimljiv sinopsis

Od kada su prve slike Barbi i Kena objavljene u aprilu ove godine, korisnici interneta pokušavali su da saznaju detalje filma. Već u prvim kadrovima vidimo savršeni Barbi svet, ona sa drugaricama priređuju plesne zabave do jutra. Međutim, jednog dana Barbi se budi sa čudnim osećajem i kreću da je more misli o izgledu i smrti.

Ona napušta svoj savršeni svet kako bi krenula u avanturu u pravom svetu. Putuje u Los Anđeles da bi pronašla devojku koja poseduje njenu lutku i saznaje da nove generacije dece i nisu toliko oduševljene barbikama.

film Barbi, Barbi
foto: Blitz Film

Margo Robi otkrila je da zapravo nikad nije planirala da tumači glavnu ulogu, iako fizički izgleda kao kultna lutka.

- Nikad nisam želela da igram Barbi. Ovo će možda zvučati glupo, ali stvarno nisam razmišljala o tome dok smo radili pripremu projekta - rekla je Margo na premijeri.

Rajan Gosling, Barbi
foto: Mattel/Warner Bros / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Lik Kena oživeo je Rajan Gosling, koji je u razgovoru s medijima otkrio da su njegove ćerke Esmeralda i Amanda, koje je dobio s koleginicom Evom Mendes, bile zbunjene kad su čule da će glumiti Kena, jer se s njim niko ne igra.

- Moje ćerke su bile moj uvod u "Barbi". Mislim da su zbunjene - zašto bih želeo da igram Kena. Nemaju koristi od Kena. Mesecima su bile kod kuće dok sam se pripremao za ulogu. I one su se nehotice pripremale za to - rekao je Gosling.

Kritike

Nakon što je ostvarenje pretpremijerno prikazano u Los Anđelesu stigle su i prve kritike, koje su uglavnom pozitivne. Pored izuzetno pozitivnih reakcija na društvenim mrežama, magazin Varajeti pohvalio je "Barbi" kao savršenstvo, a rediteljki odao priznanje za prikaz žene.

Barbi, Margo Robi
foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

- Greta Gervig daje nijansiran komentar o tome šta znači biti žena u čudesnoj, divnoj i smešnoj priči. Cela glumačka ekipa blista, posebno Margo Robi i Rajan Gosling u ulogama za koje su očigledno rođeni - piše Varajeti.

Sa druge strane, Džozef Dekelmajer iz ScreenRanta nazvao je film "smešnim, bombastičnim i veoma pametnim", uz komentar u kom ističe da je rediteljka promašila temu i radnju.

Ko je barbi?

Barbi, ili punim imenom Barbara Milisent Roberts, plastična je lutka visine nešto ispod 30 cm sa likom odrasle žene, koju je 9. marta 1959. predstavila kompanija za proizvodnju igračaka "Matel" u Južnoj Kaliforniji. Barbin fizički izgled bio je kreiran po uzoru na nemačku lutku bild lili, a od prvoga dana podstiče polemiku zbog prenaglašene frizure i šminke. Prvobitno je reklamirana kao poklon odraslim muškarcima u prodavnicama duvana.

Barbika, lutka, Barbike
foto: Printscreen/Mattel

Ubrzo je postigla veliki uspeh širom sveta, a kao odgovor na potražnju potrošača, "Matel" je 1961. godine predstavio barbin ultimativni "dodatak" - njenog dečka kena. (Imena su dobili po deci osnivača - Barbara i Ken). Već 1963. godine "Matel" je dodao i barbinu najbolju prijateljicu midž, a sledeće godine i njenu malu sestru skiper.

Prva barbi je prodata za tri dolara, a danas njena cena iznosi 27.450 dolara. Iako prodaja barbi lutki od 2000. godine ne raste kao devedesetih, i dalje iznosi više od milijardu dolara godišnje. Proizvođači kažu da se svake sekunde prodaju dve barbi lutke negde u svetu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track