PIO SAM 10 LITARA VODE DNEVNO, MISLILI SU DA JE DIJABETES! Istina je mnogo gora: Ispovest poštara nikog nije ostavila ravnodušnim
Foto: Shutterstock

NENORMALNA ŽEĐ

PIO SAM 10 LITARA VODE DNEVNO, MISLILI SU DA JE DIJABETES! Istina je mnogo gora: Ispovest poštara nikog nije ostavila ravnodušnim

Život -

Džonatan Plamer je rekao je lekarima da pije 10 litara vode dnevno zbog čega su odmah posumnjali na dijagnozu dijabetesa.

Međutim, nalazi su pokazali da ne boluje od dijabetesa, već da je uzrok njegove ekstremne žeđi tumor mozga smešten u hipofizi, prenosi Daily Mail.

Zdravlje, žeđ, Kalcijum, Flaširana Voda
foto: Shutterstock

Deo mozga veličine graška kontroliše osećaj žeđi, u Plamerovom slučaju taj sistem je poludeo i terao ga da pije pet puta više od preporučene dnevne doze. Tek kad je otišao na rutinski pregled vida, uočena je izraslina pa je upućen u bolnicu na magnetnu rezonancu kojom je otkriveno da ima tumor na mozgu.

Poštar iz Falmuta u Kornvolu prošao je 30 ciklusa zračenja i sad više nema tumor.

- Osećao sam stalnu žeđ koju nisam mogao da ugasim i došao sam do tačke kad sam izbacivao jednaku količinu vode koju sam pio. Danima sam izostajao s posla i bio ekstremno umoran, kad sam čuo dijagnozu bio sam shrvan, rekao je Plamer.

Kao deo lečenja propisana mu je terapija steroidima zbog koje je s početnih 76 kilograma došao do čak 114. Zbog lečenja nije mogao da igra ragbi ni kriket što je pre svake nedelje radio.

mozak, tumor
foto: Shutterstock

- Počeo sam da trčim i plivam što je bila beskontaktna alternativa sportovima kojima sam se ranije bavio, tako sam ponovno uspostavio kontrolu nad težinom, kaže pacijent.

Sadašnji cilj mu je da prikupi novac za dobrotvornu organizaciju Brain Tumor Research putem sponzorisanog skoka s padobranom. Mel Tili, menadžerka za razvoj zajednice u dobrotvornoj organizaciji, zahvalila je Džonatanu što je podelio svoju priču i pronašao pozitivu nakon što mu je dijagnostikovan tumor.

- Džonatanova priča nas podseća da su tumori neselektivni, mogu pogoditi bilo koga u bilo kojom dobu. Odlučni smo to promeniti i zajedničkim ćemo radom poboljšati mogućnosti lečenja za pacijente, na kraju i pronaći lek, rekla je Tili, prenosi Jutarnji.hr.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock, Ilustracija

Prema "Cancer Research UK", u Ujedinjenom Kraljevstvu se svake godine dijagnostikuje oko 12 000 slučajeva tumora mozga, s oko 5 000 smrtnih slučajeva. Preživljavanje uveliko zavisi od specifične vrste tumora i njegovoj tačnoj lokaciji, a samo 10 posto pacijenata s dijagnozom živi duže od jedne decenije.

(Kurir.rs)

Bonus video:

09:44

LEKARI U NIŠU IZVELI ČUDO: Milici u osmom mesecu otkriven tumor, na respiratoru rodila ćerkicu na kom je primila i hemioterapije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track