BUKTI RAT NA BLAGAJNAMA! Dva najiščekivanija filma stižu istog dana, fanovi u transu, a samo jedan će biti bolji (ANKETA)
Foto: Supplied by LMK / ipa-agency.net / IPA / Profimedia, Blitz Film, Taramount film

glasajte

BUKTI RAT NA BLAGAJNAMA! Dva najiščekivanija filma stižu istog dana, fanovi u transu, a samo jedan će biti bolji (ANKETA)

Pop kultura -

Vikend pred nama u Holivudu obeležiće dve premijere najišečivanijih filmova u ovoj sezoni.

U petak, 21. jula premijerno će biti prikazana ostvarenja "Barbi" Grete Gerving i "Openhajmer" Kristofera Nolana. Holivudski studiji su uveliko kreirali "rat" između ova dva ostvarenja, pa se tako kalkuliše ko će više zaraditi i ko će imati bolju ocenu.

Šta kažu blagajne?

film Barbi, Barbi
foto: Blitz Film

Blagajne su se doslovno usijale, a istraživanja pokazuju da vlada veliko interesovanje za ova dva filma. "Barbi" je u prednosti na blagajnama, imajući u obzir neverovatan marketing koji je urađen u prethodnom periodu, pa se tako očekuje da će zaraditi ogromnih 95 do 110 miliona dolara u 4.200 severnoameričkih bisokopa tokom vikenda, a tu su i šuškanja da bi mogao da zaradi do čak 140 miliona dolara između petka i nedelje.

Openhajmer
foto: Promo

Sa druge strane istog dana premijerno će biti prikazan "Openhajmer", kome predviđaju nešto skromniju zaradu prvog vikenda. Sa reputacijom pomeranja granica mašte i postavljanja novih standarda u stvaranju filmova, Nolanovi filmovi često prevazilaze najluđa očekivanja njegovih odanih sledbenika. Očekivanja su da na blagajnama zaradi nekih 40 do 50 miliona dolara, a u celom svetu 100 miliona.

Barbimanija

Naslovnu ulogu tumači Margo Robi, dok je u ulozi Kena Rajan Gosling. I dok svi na osnovu trejlera i prvih kritika komentarišu kako su se oboje fantastično snašli u ovim zadacima – manija oko ovog filma ne jenjava.

Zahvaljujući ovoj ulozi Margo Robi postala je najplaćenija glumica u ovoj godini, te njena neto vrednost iznosi 38,5 miliona dolara, dok se vrednost Rajana Goslinga procenjuje na 82,5 miliona dolara.

Margo Robi, Barbi
foto: Supplied by LMK / ipa-agency.net / IPA / Profimedia

Margo Robi otkrila je da zapravo nikad nije planirala da tumači glavnu ulogu, iako fizički izgleda kao kultna lutka.

- Nikad nisam želela da igram Barbi. Ovo će možda zvučati glupo, ali stvarno nisam razmišljala o tome dok smo radili pripremu projekta - rekla je Margo na premijeri.

Premijera "Barbi" održaće se u sredu u bioskopima širom Srbije.

Openhajmer ima dobru potpru

"Openhajmer“ je inspirisan knjigom "Američki Prometej“ Kaja Berda i Martina Šervina. U fokusu filma je Robert Openhajmer, američki fizičar koji je bio na čelu tima naučnika koji su tokom Drugog svetskog rata izmislili i testirali atomsku bombu.

Imao je tri nominacije za Nobelovu nagradu za fiziku od 1946. do 1967. godine, ali je nije dobio. Preminuo je 1967. godine.

Openhajmer
foto: Promo

Njega tumači Kilijan Marfi, dok se u sporednim ulogama nalaze Emili Blant, Robert Dauni Džunior, Florens Pju, Met Dejmon i Kenet Brana.

Zanimljivost koja se vezuje za ovo ostvarenje, je da glumci kada su dolazili na kasting nisu znali koju ulogu će dobiti, jer je sve držano u strogoj tajnosti. To dodatno podstiče interesovanje kod publike imajući u obzir da su u glavnoj podeli ozbiljna glumačka imena.

U četvrtak, 20. jula u IMAX dvorani bioskopa Cineplexx Galerija Beograd, sa početkom u 19:30 časova, biće održana specijalna projekcija filma.

Ko će pobediti?

I dok bukti "rat" između fanova u celom svetu, ekipe filmova zadovoljno trljaju ruke i uživaju u prihodima na blagajni. Tako su na premijeri "Openhajmera" upitali glumca Kilijana Marfija, koji je miljenik publike šta misli koji film će bolje proći na šta je on dovitljivo odgovorio.

Openhajmer
foto: Promo

- Pogledaću "Barbi" 100%. Iskreno, jedva čekam da je vidim. Mislim da je sjajno za industriju i publiku što imamo dva neverovatna filma nastala od strane neverovatnih filmskih stvaralaca, koji izlaze istog dana. Da, možeš da provedeš ceo dan u bioskopu - šta je bolje od toga? - rekao je kroz osmeh Marfi.

Ostaje pitanje koji film će bolje proći i ko će pokupiti sve simpatije publike, ali i kritike. A šta vi milsite?

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:40

Igračke nekada i sad: Najvažnije je da ne budu rodno obeležene

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track