Foto: Supplied by LMK / ipa-agency.net / IPA / Profimedia

ovo se čekalo

INTIMNA SCENA U OPENHAJMERU ZAPALILA MREŽE: Kilijan Marfi dodatno POTPALIO VATRU, a pomenuo i dve decenije mlađu koleginicu

Pop kultura

Legendarni glumac Kilijan Marfi, ponovo je u centru pažnje nakon premijere blokbastera "Openhajmer" Kristofera Nolana. On u pomenutom ostvarenju tumači glavnu ulogu, kontorverznog naučnika, tvorca atomske bombe, koja je bačena na Hirošimu i Nagasaki u Drugom svetskom ratu.

foto: Taramount film

U pomenutom ostvarenju Marfi ima intime scene sa Florens Pju, koja u ovom ostvarenju igra njegovu ljubavnicu. Nakon pogledanog filma i rekacije gledalaca u Indiji, novinari su upitali glumca kako komentariše scene sa koleginicom, a on je svojom izjavom zapalio društvene mreže i medije.

- Te scene su napisane namerno. Nolan je znao da će te scene dati filmu ocenu koju je dobio. I mislim da je to- videćete, je*eno moćno. I nisu te scene bez razloga. Savršene su. A Florens je jednostavno neverovatna - rekao je Kilijan Marfi (47) o saradnji sa 20 godina mlađom glumicom koja glumi njegovu ljubavnicu Džin Tatlok i dodao:

- Mislim da je fenomenalna. Ona se ističe i na ekranu je zapanjujuća. Uticaj koji ona ima u "Openhajmeru" imajući u vidu veličinu uloge, prilično je razarajući.

Drastične promene u izgledu

Kilijan Marfi je nakon što je dobio ulogu Openhajmera doživeo veliku transformaciju izgleda. Glumac je izgubio dosta kilograma, ali mu to ne smeta, jer sve radi zbog uloge.

foto: Taramount film

- Volim da glumim svojim telom. Openhajmer je imao veoma izražen fizički izgled i siluetu, koju sam želeo da dočaram. Morao sam da dosta da smršam, a radili smo na kostimu i krojenju. Bio je vrlo mršav, gotovo premršav, preživljavao je na martiniju i cigaretama - otkrio je glumac.

A onda je napomenuo da nikome ne savetuje svoju dijetu.

- Postajete pomalo konkurentni sami sebi, što nije zdravo - rekao je za The Guardian ranije ovog meseca.

Po istinitim događajima

Kontroverzni naučnik Robert Openhajmer, po čijem životu je rađen film, bio je u vezi sa Džin pre i tokom braka sa Ketrin Kiti Openhajmer koju igra Emili Blant. Tokom Drugog svetskog rata bio je na čelu istraživačkog rada za proizvodnju atomske bombe u Los Alamosu.

foto: Taramount film

Glumačku podelu čine izuzetna imena, a zanimljiva je činjenica da niko od umetnika nije znao koju ulogu će dobiti kada je išao na kasting.

Obara rekorde

foto: Supplied by LMK / ipa-agency.net / IPA / Profimedia, Blitz Film, Promo

Film "Openhajmer" je tokom premijernog vikenda u Americi zaradio 77 miliona dolara, dok je "Barbi" Grete Gervig zaradio 155 miliona dolara i time oborio rekord. Ova dva naslova prikazuju se u isto vreme u SAD, a neki to nazivaju fenomenom Barbihajmer.

(Kurir.rs / BlicŽena)

Bonus video: