MUP: Novaković se od hapšenja krio u Jodnoj banji!
Foto: Marina Lopičić

Pokušao da zametne trag policiji

MUP: Novaković se od hapšenja krio u Jodnoj banji!

Crna Hronika -
Novaković noć uoči hapšenja nije bio kod kuće već je spavao kod prijatelja, nakon čega je otišao u Jodnu Banju kako bi pokušao da se zaštiti od hapšenja

BEOGRAD - Šef poslaničke grupe Demokratske stranke u Skupštini Vojvodine Borislav Novaković izbegavao je hapšenje zbog čega je u utorak priveden u Jodnoj banji kod Novog Sada.

Kako je rečeno Novaković noć uoči hapšenja nije bio kod kuće već je spavao kod prijatelja, nakon čega je otišao u Jodnu Banju "kako bi pokušao da se zaštiti od hapšenja i da zametne trag".

"Novaković nije uhapšen u Institutu Sremskoj Kamenici, kako su preneli pojedini mediji, već u Jodnoj banji nadomak Novog Sada", rečeno je u MUP-u.

Nakon višemesečne istrage u utorak je u Novom Sadu uhapšeno osam osoba zbog sumnje da su kao odgovorna lica u Zavodu za izgradnju Novog Sada u dogovoru sa vlasnicima privatnih preduzeća vršili nelegalnu prenamenu građevinskog zemljišta i time oštetili grad za 1,3 miliona evra.

Osim Novakovića, koji je nekadašnji direktor Zavoda za izgradnju Novog Sada, među uhapšenima su i vlasnik Industrije mesa "Matijević" Petar Matijević, Novakovićevi saradnici iz Zavoda za izgradnju Tatjana Gašović, Milana Sučević i Svetlana Bajić, kao i generalni direktor Industrije mesa "Matijević" Milan Jozanov i bivši direktor firme "Aleksandar gradnja" Zoran Ćulum i vlasnik kompanije "Aleksandar" Vojislav Gajić.

Poslanički klub Demokratske stranke u Skupštini Vojvodine saopštio je jutros da je Novaković u pritvor odveden iz zdravstvene ustanove u kojoj se nalazio na lečenju, odnosno da je zbog problema sa srcem bio na terapiji u Institutu u Sremskoj Kamenici, kada je navodno priveden.

"Borislav Novaković je u pritvor odveden iz zdravstvene ustanove u kojoj se nalazio na lečenju, što predstavlja zatiranje ljudskih prava", navodi se u saopštenju DS-a.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track