SUĐENJE CECI ZBOG DUGA: Sud naredio proveru Arkanovog sefa!

Tužba za dug

SUĐENJE CECI ZBOG DUGA: Sud naredio proveru Arkanovog sefa!

Crna Hronika -
Odluka je donesena u nastavku suđenja folk pevačici Svetlani Ražnatović koju Vojislav Đurković tuži za dug od 116.063 evra

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu naložio je danas prikupljanje obaveštenja i saslušanje svedoka iz Komercijalne banke povodom sefa koji je pokojni Željko Ražnatović Arkan imao u toj banci.

Sud je tu odluku doneo danas u nastavku suđenja folk pevačici Svetlani Ražnatović koju Vojislav Đurković iz Bijeljine tuži za dug od 116.063 evra, na predlog njegovog punomoćnika.

Sledeće ročište, kada bi trebalo da se saslušaju svedoci iz Komercijalne banke, zakazano je za 10. decembar rekla je portparol suda Dušica Ristić.

Ražnatović nije danas došla u sud, mada i nije u zakonskoj obavezi da to učini pošto je ovlastila punomoćnika da njene interese zastupa na sudu.

Ona osporava dug Đurkoviću, jer je pare pozjamio njen pokojni suprug Željko Ražnatović Arkan, dok Đurković tvrdi da je Arkan uzeo novac za potrebe svoje supruge i to u njenom prisustvu.

Ovaj proces je inače bio u završnoj fazi, pošto je Prvi osnovni sud krajem 2011. godine naložio prinudnu prodaju dela te kuće radi namirenja duga prema Đurkoviću, ali je krajem januara 2012. postupak izvršenja obustavljen pošto je Vrhovni kasacioni sud presudu ukinuo pošto je usvojio njen zahtev za reviziju i naložio novo suđenje.

Najviši sud je upozorio da naslednik odgovara za dugove ostavioca samo do visine svog naslednog dela.

Ražnatovićkina kuća u Ljutice Bogdana je bila pod hipotekom koja je upisana kao garancija da će uplatiti državi još 500.000 evra do kraja juna ove godine, od milion i po koliko joj je presudom Višeg suda u Beogradu određena novčana kazna zbog protivpravnog prisvajanja novca od prodaje fudbalera kluba "Obilić" na čijem je čelu bila.

Ona je svoju obavezu izmirila u ponedeljak i čeka se brisanje hipoteke sa kuće.

Udovica Željka Ražnatovića Arkana je u toj kući izdržala kaznu kućnog zatvora na koju je, posle sporazuma sa tužilaštvom o priznanju krivice, osuđena zbog protivpravnog prisvajanja dela novca od transfera 10 fudbalera "Obilića" i nedozvoljenog držanja 11 pištolja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track