Najnovije vesti

ZA SMRT DETETA TRI I PO GODINE: Sudija se sažalio na karate trenera

Skandal u Palati pravde

ZA SMRT DETETA TRI I PO GODINE: Sudija se sažalio na karate trenera

Crna Hronika
Ja sam trener kjokušinkaija, radim sa decom i razumem vas, rekao sudija optuženom, što je izazvalo bes oca poginulog dečaka Alekse Panće (13)

BEOGRAD - Skandal u Palati pravde!Karate trener Dalibor Topić (39) osuđen je juče u Višem sudu u Beogradu na tri i po godine zatvora zbog toga što je 7. jula 2011. godine pijan izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo Aleksa Panća (13). Njemu je zabranjeno i da u roku od dve godine upravlja vozilom F kategorije.Pravo na žalbu- Dete je, nažalost, nastradalo. Krivi ste, kazna je primerena, jer je jedan mlad život ugašen. Petoro dece je teško povređeno, među njima je bila i vaša ćerka, pa sam siguran da ovakve posledice niko nije želeo - rekao je sudija Branislav Blažić.Obraćajući se optuženom sudija je rekao da mu je bilo teško da donese presudu.- Ja vas razumem, i ja sam kjokušinkai trener, i kao i vi vodim decu na pripreme. Imali smo u vidu vaš raniji život, neosuđivanost, osim nekog sitnog prekršaja, vaše porodično stanje, kao i to da ste otac dvoje dece. Bilo je teško da se donese odluka o kazni, ali vi imate pravo na žalbu - kazao je sudija Blažić.Obrazloženje presude izazvalo je bes dečakovog oca Aleksandra, koji je sedeo u publici.- A šta je sa mnom i s mojim detetom? Je l‘ vi mislite da je ovo adekvatna kazna? Ja sam oštećen za ceo život, imam ćerkicu od godinu i po dana, treba da dobijem bebu u januaru, zauvek ću se zbog ovog čoveka plašiti da ih pustim da idu bilo gde! Sram vas bilo - povikao je otac mališana.Vozio traktor pijanNesreća se dogodila u blizini Žagubice, gde su deca iz KK Japan bila s trenerom. Kobnog dana bili su na izletu, s kojeg ih je trener vraćao u traktorskoj prikolici. U jednom trenutku prikolica u kojoj su bili mališani se prevrnula i Aleksa Panća je poginuo.

Tragedija... Aleksandar Panća izgubio sina Aleksu
Tragedija... Aleksandar Panća izgubio sina Aleksu

Sudska straža sprečila incidentIznerviran presudom i obrazloženjem sudije, otac nastradalog Alekse Aleksandar burno je reagovao, pa je sudska straža morala da ga izvede iz sudnice.- Bio sam besan i revoltiran malom kaznom, ali i činjenicom da se sudija izvinjavao treneru zbog toga što mora da ga kazni. Pogodilo me je kao oca sve to - rekao je Panća za Kurir posle prvog šoka.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...