PRIŠTINA: Euleks produžio pritvor Naseru Keljmendiju

Ostaje iza rešetaka

PRIŠTINA: Euleks produžio pritvor Naseru Keljmendiju

Crna Hronika -
Pritovr je Keljmendiju prdužen do 7.januara, a Euleks ga označava kao vođu balkanske narko-mafije

PRIŠTINA - Na zahtev tužilaštva Euleksa, sud u Prištini produžio je do 7. januara 2014.godine pritvor Naseru Keljmendiju, jednom od vođa balkanske narko-mafije.

Keljmendi je uhapšen 7. maja 2013. godine i pod istragom je za organizovani kriminal, ubistvo i trgovinu narkoticima.

Keljmendi je uhapšen maja 2013. godine na osnovu naloga Euleksovog tužioca, koji je pokrenuo istragu ovog slučaja. Tužilaštvo i okrivljeni imaju pravo žalbe na ovu odluku, dodaje se u saopštenju Euleksa.To je drugo produženje pritvora Keljmendiju koji je uhapšen na Kosovu 5. maja.

Posle izlaska iz 48-satnog policijskog pritvora, Keljmendi je ponovo uhapšen na osnovu naloga koji je izdao Euleksov tužilac.Keljmendi je na Kosovo pobegao iz BiH, gde je bio na čelu kriminalne grupe kada je pokrenuta istraga o krivičnim delima koja je ta grupa počinila.

Tužilaštvo BiH zatražilo je od Interpola i Ministarstva pravosuđa BiH, dva dana posle hapšenja, preduzimanje mera kako bi se osiguralo njegovo izručenje toj državi gde je optužen za organizovanje ilegalne trgovine drogama i za ubistvo.Kako su tada preneli mediji u BiH, prepreka njegovom izručenju je bila činjenica da poseduje i državljanstvo Kosova.

Mediji su naveli i da se Keljmendi, prema nezvaničnim informacijama, ne nalazi u ekstradicionom pritvoru i na osnovu toga se može zaključiti da nije planirano njegovo izručenje BiH već će mu, najverovatnije, u Prištini suditi za ta krivična dela.

Ministar pravde BiH Bariša Čolak kazao je tada da je Ministarstvo pravde BiH sačinilo molbu za izručenje Keljmendija i poseban dopis Euleksu da se ova molba s potrebnom dokumentacijom dostavi nadležnom pravosudnom organu na Kosovu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track