POŽAREVAC: Još jedan policajac udaljen sa dužnosti!
Foto: KURIR

Suspendovanje u Policijskoj stanici Žagubica

POŽAREVAC: Još jedan policajac udaljen sa dužnosti!

Crna Hronika -
Miodrag I. je treći policajac koji je udaljen iz službe pošto je učestvovao u prikirvanju saobraćajke, kada su dvojica njegovih kolega van dužnosti udarili pešaka i to pokušali da sakriju

POŽAREVAC - Načelnik Policijske uprave Požarevac Saša Mitrović udaljio je iz Ministarstva unutrašnjih poslova još jednog policijskog službenika Policijske stanice Žagubica Miodraga I. (33) iz Krepoljina, nakon što su pre dva dana iz službe udaljeni Željko M. i Srđan I., takođe, radnici ove policijske stanice.

Protiv njih, kao i protiv još dvojice policijskih službenika ove policijske stanice Gorana S. (30) i Zlatana M. (31), obojica iz Krepoljina, pokrenut je disciplinski postupak zbog učinjene teške povrede službene dužnosti.

Prikupljena dokumenacija vezana za ovaj slučaj dostavljena je Osnovnom javnom tužilaštvu u Požarevcu.

Nakon podnete anonimne prijave koju je policija dobila 2. oktobra ove godine, požarevačka policija formirala je komisiju koja je utvrdila da je policajac Željko N. nakon završene smene u Policijskom odeljenju Krepoljin koju je obavljao zajedno sa svojim kolegom Srđanom I. svojim putničkim vozilom, van službe, 28. septembra ove godine u večernjim časovima udario pešaka D.L. (74) iz Krepoljina. Povređenu ženu prevezli su u Zdravstvenu stanicu Krepoljin, gde su konstatovane teške telesne povrede. Policijski službenici prikrili su da je reč o saobraćajnoj nezgodi pri tom neprijaviviši slučaj nadležnoj policijskoj stanici.

Patrola upućena u Zdravstveni centar nije prijavila događaj, niti je nevedeni događaj od strane dežurnog policajca evidentiran u Policijskom odeljenju Krepoljin.

Tokom ove godine Policijska uprava u Požarevcu protiv pripadnika policijske uprave Požarevac podnela je četiri krivične prijave, sedam prekršajnih prijava i pokrenuto je 69 disciplinskih postupaka za teže i lakše povrede službenih dužnosti. Iz požarevačke policije udaljeno je šest policijskih službenika.

Jedan od prioriteta požarevačke policije je i proveravanje predstavki građana kojima su se oni žalili na postupanje policijskih službenika, navedeno je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track