Najnovije vesti

Sutra pripremno ročište protiv Miroslava Miškovića

Drugi put

Sutra pripremno ročište protiv Miroslava Miškovića

Crna Hronika
Na pripremnom rocištu, koje će shodno zakonu biti održano bez prisustva javnosti, sud utvrđuje koje su činjenice sporne i koje će se utvrđivati u toku dokaznog postupka

BEOGRAD - Pripremno ročište u procesu protiv vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića, njegovog sina Marka, vlasnika "Nibens grupe" Mila Đuraškovića i još osmoro optuženih za malverzacije u putarskim preduzećima trebalo bi da počne u ponedeljak pred Specijanim sudom u Beogradu, iz drugog pokušaja.

Dva meseca ranije, 14. avgusta, početak pripremnog ročišta je odložen jer branioci pojedinih optužnih nisu bili uredno pozvani.

Na pripremnom rocištu, koje će shodno zakonu biti održano bez prisustva javnosti, sud utvrđuje koje su činjenice sporne i koje će se utvrđivati u toku dokaznog postupka.

Nakon pripremnog ročišta sud će zakazati početak glavnog pretresa (suđenje).

Vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković pušten je 23. jula iz pritvora koji mu je zamenjen jemstvom od 12 milona evra u dinarskoj protiv vrednosti, a koje je uplatila njegova kompanija da bi se branio sa slobode.

Miškoviću je, međutim, privremeno oduzet pasoš i određena mera zabrane napuštanja boravišta, uz obavezu javljanja Policijskoj upravi za grad Beograd - PS Savski venac, svakog prvog radnog dana u mesecu. Ista ova mera predviđena i za njegovog sina Marka, kome je 7. oktobra ukinut kućni pritvor za jemstvo hipotekom na lokal vrenosti 3.3 miliona evra.

U kućnom pritvoru je još Đurašković, dok se ostali optuženi brane sa slobode.

Posle šest meseci istrage, tužilaštvo je u maju podiglo optužnicu protiv njih trojice i još osam osumnjičenih za nezakonito izvlačenje i prisvajanje finansijskih sredstava i imovine iz više preduzeća za puteve u periodu od 2005. do 2010. godine.

Tužilaštvo sumnja da su na taj način oštetili putarska preduzeća za 16,95 milijardi dinara, a budžet Srbije za 472 miliona dinara.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...