TRI RUDARA POGINULA: Kamion se survao u provaliju kod Vranja

Vraćali se iz treće smene

TRI RUDARA POGINULA: Kamion se survao u provaliju kod Vranja

Crna Hronika -
12 rudara je povređeno kada se kamion survao u provaliju na planini Besna kobila. Lekari se bore za život jednog rudara

VRANJE - Tri rudara poginula, a 12 povređeno kada se kamion koji ih je prevozio survao u provaliju na planini Besna kobila, kod Vranja. Lekari se bore za život jednog rudara. Nesreća se dogodila kada su se rudari vraćali iz treće smene. Uzrok je najverovatnije kvar na vozilu ili neprilagođena vožnja.

Porparol vranjanske policije Dragan Stamenković potvrdio je da je kamion, koji je prevozio između 15 i 20 radnika, sleteo sa lokalnog puta na planini Besna Kobila oko 7.20 časova i da su povređeni radnici zdravstveno zbrinuti u Vranju.

Stamenković je rekao da se kamion preuređen u autobus prevrnuo i da je najverovatniji uzrok nesreće kvar na vozilu ili neprilagođena vožnja.

Rukovodilac sektora bezbednosti i zdravlja u rudniku "Grot" Marija Denković izjavila je da ne može da precizira koliko ima povređenih. "Na licu mesta su sve službe rudnika "Grot", naše sanitetsko vozilo i terenska vozila rudnika su se uključila u pružanje pomoći. Iz Vranja je stiglo jedno sanitetsko vozilo, tako da su svi povređeni odmah prebačeni u Vranje", kazala je Denković.

Prema poslednjim inforamcijama, od 12 povređenih radnika, koji su zbrinuti u Zdravstvenom centru u Vranju, trojica je sa lakšim povredama. Skoro svi radnici imaju povrede glave, kao i prelome rebara, skočnog zgloba, potkolenice, ruke i nisu životno ugroženi, rekao je načelnik Službe za prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja Ljubiša Stojiljković. Prema njegovim rečima, jedan od povređenih prevezen je na Neurohirurgiju u Nišu, gde su mu ustanovljene teške telesne povrede, opasne po život - prelom vratnih pršljena i prelom leve podlaktice.Kako je potvrđeno u niškoj klinici, stanje povređenog 38-godišnjeg S. S. je za sada stabilno.Prema svedočenju radnika, prednji kraj kamiona je propao i kamion je tada počeo da se prevrće. Pao je u provaliju duboku 50 metara. Povređeni radnici su do Vranja prevezeni vozilima Hitne pomoći i privatnim kolima, dok je dvojicu radnika sa najtežim povredama prevezao sanitet rudnika. U kamionu, koji je preuređen kao autobus za prevoženje rudara, u trenutku nesreće nalazilo se 15 rudara koji su se vraćali iz treće smene.Kriva Feja, u čijoj se neposrednoj blizini nalazi rudnik olova i cinka "Grot", nalazi se na oko 40 kilometara od Vranja. Uviđaj o ovoj saobraćajnoj nesreći još je u toku.

http://www.youtube.com/watch?v=rrMW1pvuURk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja