SAHRANJEN STUDENT POGINUO U SAD: Vladane, tvojom smrću izgubili smo pola duše

Oproštaj u Crvenki

SAHRANJEN STUDENT POGINUO U SAD: Vladane, tvojom smrću izgubili smo pola duše

Crna Hronika -
Više stotina prijatelja i rođaka ispratilo juče na večni počinak Vladana Jovanovića (24), koji je nastradao u udesu 4. oktobra; Jednom odleteće ptice, ulice naše ostaće bez sunca, odjekivalo je grobljem

CRVENKA - Bol do neba!Vladane, ispratili smo te u Ameriku sa osmehom. Majka Jasmina i otac Zoran pratili su svaki milimetar tvog kretanja, ali, nažalost, nisu mogli da te sačuvaju od zle sudbine. Ostali su željni tvog zagrljaja i društva...Svi ga obožavaliOvim rečima juče su se od Vladana Jovanovića (24) iz Crvenke, studenta koji je 4. oktobra poginuo u saobraćajnoj nesreći u Severnoj Dakoti, oprostili njegovi roditelji, prijatelji i rodbina. Vladanovo telo dopremljeno je iz Amerike u ponedeljak, a više stotina uplakanih ljudi juče ga je ispratilo na večni počinak na groblju u njegovoj rodnoj Crvenki.- Bio si pitom mladić sa srcem džina! Svi smo te obožavali i čekali da nam se vratiš s poklonima. Sad su ostali samo ti pokloni da nas večno sećaju na tebe... Sat koji si poslao svom bratu Miljanu i pesme koje si ostavio svojim prijateljima na Fejsbuku kad si odlazio neće dozvoliti da sećanje na tebe izbledi. Ispratili smo te uz pesme Olivera Dragojevića „A sad adio“ i „Trag u beskraju“... Kao da si tim pesmama nešto slutio, ispostavilo se da ćemo svi zauvek pevati: „Da ti pratim trag u beskraju, sve bih dao da si tu“ - rekao je porodični prijatelj.Kad je kolona krenula ka grobnici u koju je položen Vladanov sanduk, bolnu tišinu parali su samo zvuci pesme „A sad adio“ i uzdasi neutešnih roditelja i brata. „Jednom odleteće ptice, ulice naše ostaće bez sunca“ odjekivalo je grobljem dok su se Vladanovi roditelji Jasmina i Zoran i brat Miljan, zagrljeni i nemi od tuge, zauvek opraštali od Vladana.- Obamrli su od bola. Jedva stoje na nogama, nemaju snage ni da plaču. Njihov dom postao je kuća tuge, ostale su samo Vladanove slike, da umesto njega sijaju sa zida. Izgubili su polovinu svoje duše, sve ih podseća na Vladana... Njegovi dresovi, kopačke i plišani meda kojeg je obožavao - kaže prijatelj porodice Jovanović.Niko od prisutnih na sahrani nije krio suze. Neprestano su se pitali zašto bog uvek uzima najbolje ljude.Bog uzima najbolje- Vladan je bio predivno biće. Veliko dete, koje je prerano napustilo ovaj svet. Otišao je da zaradi neki dinar, a da je bilo sreće, vratio bi nam se nasmejan - očajni su njegovi prijatelji.

Najveći bol... Otac Zoran, majka Jasmina i brat Miljan
Najveći bol... Otac Zoran, majka Jasmina i brat Miljan

Svi u žalosti... Posmrtna povorka
Svi u žalosti... Posmrtna povorka

Brat došao iz zatvoraVladanovog starijeg brata Miljana policija je iz zatvora dovela na groblje kako bi se poslednji put pozdravio s bratom. Sve vreme je stajao zagrljen s majkom i ocem.- On je od 2009. na robiji jer je osuđen na 14 godina zatvora zbog ubistva starice u Novom Sadu, kod koje je živeo kao podstanar. Za roditelje je to je bio veliki udarac, a sad ih je zadesila još veća nesreća - kazao je rođak.

Deset dana neizvesnostiZoran i Jasmina su više od deset dana čekali da im sinovljevo telo bude dopremljeno iz Amerike. Nisu znali ni kako će ga transportovati. Svaki sekund za njih je bio kao večnost. Konačno su dočekali da dostojanstveno sahrane sina u domovini. Govorili su da će i kuću prodati samo da mogu da obilaze njegov grob - kaže prijateljica Jovanovića.

Činjenice- U udesu u Americi povređeni su Vladanovi drugovi Dušan Travica i Goran Šišarica- Uz Travicu je njegov otac, a Šišarica bi narednih dana trebalo da izađe iz bolnice- Mladići su radili u građevinskoj firmi u gradu Minotu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track