PAS DETETU OTKINUO OBRAZE: Zubi su za milimetar promašili grkljan!

Horor: Životinja napala četvorogodišnjaka u Staroj Pazovi

PAS DETETU OTKINUO OBRAZE: Zubi su za milimetar promašili grkljan!

Crna Hronika -
Povrede su teške, ali moj Aca je junak, rekla je za Kurir Aleksandra Milinković, čijeg je sina Aleksandra napao kućni ljubimac

BEOGRAD - Imao sreće!- Aca je dobro, priča i smeje se. Ne pominje kuče, već po ceo dan gleda slikovnice i prepričava mi bajke. Trudim se da mu zaokupim misli i pažnju lepim stvarima. On je veliki junak i oporaviće se, borimo se zajedno!Ovo je u četvrtak za Kurir rekla Aleksandra Milinković, majka četvorogodišnjeg Aleksandra, koga je u dvorištu porodične kuče u Staroj Pazovi izujedao njihov pas rase japanski akita.Spasao ga komšijaPas je zadao detetu više ujeda po glavi i telu i teško ga povredio, pa je dečak operisan na Dečjoj univerzitetskoj klinici u Tiršovoj.- Aca ima teške povrede, ali kako je moglo da bude, dobro je prošao. On zasad nema košmare, niti druge probleme. Jedino se uznemiri i plače kad nisam pored njega - priča dečakova mama, koja je sve vreme sa sinom u bolnici.Ona objašnjava da je pas napao dečaka jer je mališan upao u ograđeni prostor u kome životinja boravi.- Moj sin se najverovatnije popeo na palete ispred boksa s kučetom. Moguće da se sapleo i upao, a onda je pas počeo da ga grize dok je ležao. Nemam drugo objašnjenje jer je pas kod nas mesecima i nikad nije bio agresivan. Aca ga je obožavao, igrao se s njim, mazio ga, vukao za uši, čak ga je i jahao - priča Aleksandra.Iz čeljusti razjarene životinje malog Aleksandra spasao je komšija Marko Kovač, koji je čuo da pas neobično reži.- Čulo se kao da kuče nešto cepa i trga. Pozvao sam ga, a kad se okrenuo, sledio sam se. Cela njuška i šape su mu bile krvave! Odmah sam uzeo letvu i gurnuo je psu u usta i tad sam uspeo da uđem kod njega. Ugledao sam dete, krvavo i iscepano - uznemireno je ispričao Marko.Lekari u šokuOn je pozvao Aleksandrovu sestru, koja je u kući spremala drugu sestru za vrtić.- Zajedno smo izvukli Acu iz boksa. Došle su i Hitna pomoć i policija. Kad su lekari videli dete, šokirali su se. Da nisam naišao, bojim se da bi Aca sad bio mrtav. Dete je najverovatnije udarilo glavom o pod kad je upalo kod kera, a pas, kao i svaka životinja, čim je osetio krv, nasrnuo je na dete. Lobanju mu je zasekao zubima, a milimetri su falili da mu preseče grkljan i arteriju - kaže komšija Marko, inače težak srčani bolesnik i šećeraš.Aleksandrova starija sestra, koja je čuvala brata, juče je bila veoma uznemirena.- Ona se mnogo potresla zbog svega što se desilo. Naročito zbog toga što je videla brata izujedanog, sve je to stresno za nju. Tog dana je brinula o bratu jer smo suprug i ja bili na poslu - kaže Aleksandra i dodaje da je zahvalna komšiji.- Hvala Marku do neba, spasao mi je sina. Da nije naišao, ne smem ni da zamislim šta bi bilo s Acom - kazala je ona.

Mesto incidenta...  Ovde su Milinkovići držali psa
Mesto incidenta... Ovde su Milinkovići držali psa

Ne sme da se drži u zatvorenomJapanska akita vuče korene iz polarnih krajeva i nastao je pre oko 300 godina. To je vrlo pokretan, brz i dostojanstven pas, koji želi da pokaže dominaciju nad drugim psima. Vrlo lako se dresira, odličan je lovac i tragač, vrlo je snažan i prvoklasan čuvar. Ovaj pas ne sme da se drži u zatvorenom prostoru i treba ga svakog dana voditi u duge šetnje. Ako se isprovocira, zna da bude agresivan.

Aleksandra: Čujem da su uspavali psaAleksandra kaže da oseća krivicu zbog toga što je zadržala psa, kojeg su im prijatelji poklonili.- Mesecima je bio kod nas. Svi smo ga čuvali i brinuli se o njemu. Bio je zatvoren i nismo ga puštali napolje bez nadzora. Ja sam čak htela da vratim psa prijateljima, ali deca su se vezala za njega i želela su da ostane - kaže Aleksandra.Japanskog akitu, starog godinu dana, policija i radnici veterinarske službe odveli su u kafileriju.- Insistirali smo da odvedu psa jer ne želim da rizikujem da sutra napadne nekog drugog. Koliko sam čula, odmah je uspavan - kaže Aleksandra.

Dečakove povrede- zguljena koža s obraza i lobanje- ogrebotine po glavi i telu- usled pada povredio slepoočnicu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja