ZA DLAKU IZBEGLI SMRT: Mladići povređeni u prevrtanju hjundaija!
Foto: KURIR

Saobraćajka u Požarevcu

ZA DLAKU IZBEGLI SMRT: Mladići povređeni u prevrtanju hjundaija!

Crna Hronika -
Kada je Hjundaji udario u betonsku ogradu nastavio je da se kreće isekao drvenu banderu, da bi se zaustavio u dvorištu ispred šokirane vlasnice kuće

POŽAREVAC - U petak, ujutru, oko 9 sati na putu Požarevac-Petrovac, u neposrednoj blizini diskonta “Mleki”, dogodila se nesvakidašnja saobraćajna nezgoda, koja je pukim slučajem prošla bez žrtava.

Naime, Aleksandar M.(24) iz Požarevca vozeći beli “Hjundai” bez vozačke dozvole, iz pravca Požarevca ka Petrovcu, izgubio je kontrolu nad vozilom i udario u betonsku dvorišnu ogradu, koju je potpuno uništio.

Prilikom udaru u ogradu “Hjundai” je nastavio da se kreće udarivšu u drvenu banderu, koju je posekao, da bi se konačno, prevrnuvši se na krov, zaustavio u dvorištu kuće, vlasnice Božane Jovanović. Iz prevrnutog automobila, sav krvav izašao je vozač Aleksandar M. i njegov maloletni brat R.M. (17). Prema priči očevidaca vozač kada je izašao iz prevrnutog automobila, onako krvav, otrčao je uzbrdo do neke kuće, da bi se posle nekoliko minuta vratio na mesto nesreće i dočekao policiju i hitnu pomoć. On i njegov brat su prilikom nesreće, pukim slučajem, zadobili samo lakše povrede, ali su iz preventivnih razloga odveženi u bolnicu na detaljnije preglede. Na mestu nasreće stajao je očajni mladić Jovan T.(23) koji je plačućim glasom ispričao da je on vlasnik automobila, koji je slupao njegov najbolji drug Saša.

-Noćas smo bili na nekom rođendanu i ja sam, posle proslave, prespavao kod Saše i njegovog brata Roberta u njihovom stanu koji se nalazi na brdu. Još sam spavao, kada je u kuću, sav krvav, ušao Saša pričajući da mu je slupao auto. Nisam mogao da verujem šta priča. Rekao mi je da me nije hteo da budi, već je sam uzeo ključeve od automobila, sa kojim je otišao do “Eko”pumpe da uzme gorivo. Prilikom povratka izgubio je kontrolu nad vozilom i prevrnuo se na krov. Šteta je totalna. Šta da kažem ocu, jadao se Jovan, dok je mlatarao rukama i nervozno okretao brojeve na mobilnom telefonu.

Vlasnica porušene ograde kaže da još ne može da se povrati od šoka koji je doživela.

- Tek što sam prostrla veš na žici, krenula sam u kuću, kada sam začula neku tutnjavu, a onda i tresak, nalik na eksploziji bombe. Sva utrnula od straha okrenula sam se ka ulici. Imala sam šta da i vidim: porušenu ogradu, isečenu banderu, prevrnuti auto i dva krvava mladića koji izlaze iz prevrnutog automobila. Ko će da mi popravi ogradu i porušenu banderu, pita se vlasnica kuće, koja je pretrpela štetu od ove nesvakidašnje nesreće.

Policajci koji su vršili uviđaj rekli su da je do nesreće došlo zbog prebrze vožnje i da mladić koji se nalazio za volanom “Hjundaia” nije imao položeni vozački ispit. Alkotest vozaču biće urađen u bolnici, kada će se utvrditi da li je bio pod dejstvom alkohola ili ne.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track