PRIPREMNO ROČIŠTE: Nastavljeno suđenje Miškoviću, branioci obrazlažu dokaze!

Palata pravde

PRIPREMNO ROČIŠTE: Nastavljeno suđenje Miškoviću, branioci obrazlažu dokaze!

Crna Hronika -
Ročište se održava u beogradskoj Palati pravde, a na njemu svoje dokazne predloge obrazlažu branioci optuženih

BEOGRAD - Pred Specijalnim sudom u Beogradu nastavljeno je pripremno ročište u procesu protiv vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića i još deset optuženih za malverzacije sa putarskim preduzećima.

Na ročište je došao i Mišković koji je izostao sa prošlog ročišta, koje je ipak održano bez njega.

Ročište se održava u beogradskoj Palati pravde, a na njemu svoje dokazne predloge obrazlažu branioci optuženih.Na današnjem ročištu sa predstavljanjem svojih dokaznih predloga završiće branioci preostale četvorice optuženih, nakon čega će sud zakazati glavni pretres (suđenje).

Na početku ročišta prošle sedmice izlaganje svojih dokaznih predloga završila je odbrana Miroslava Miškovića i njegovog sina Marka, Mila Đuraškovića kao i tužilaštvo za organizovani kriminal pre njih.

Zbog tajnosti pripremnog ročišta, ne mogu se javno objavljivati podaci o tome kako su se o krivici izjasnili optuženi, kao i koje su dokaze u svoju korist predložili sudu da izvede tokom suđenja.Suđenje će biti zakazano po završetku priprenmog ročišta i biće javno.Osim Miroslava i Marka Miškovića i Đuraškovića na optuženičkoj klupi je još osam optuženih.

Oni se terete da su oštetili putarska preduzeća za oko 30 miliona evra.Vlasnik "Delta holdinga" Miškovic pušten je 23. jula iz pritvora, koji mu je zamenjen jemstvom od 12 milona evra u dinarskoj protivvrednosti, a koje je uplatila njegova kompanija da bi se branio sa slobode.Miškovicu je privremeno oduzet pasoš i odredena mera zabrane napuštanja boravišta, uz obavezu javljanja Policijskoj upravi za grad Beograd - PS Savski venac, svakog prvog radnog dana u mesecu. Ista ova mera predvidena je i za njegovog sina Marka, kome je 7. oktobra ukinut kucni pritvor za jemstvo hipotekom na lokal vrenosti 3,3 miliona evra.

U kucnom pritvoru je ostao vlasnik Nibens grupe Milo Đuraškovic, dok se ostali optuženi brane sa slobode.

Posle šest meseci istrage, tužilaštvo je u maju podiglo optužnicu protiv njih trojice i još osam osumnjicenih za nezakonito izvlacenje i prisvajanje finansijskih sredstava i imovine iz više preduzeca za puteve u periodu od 2005. do 2010. godine.

Tužilaštvo sumnja da su na taj nacin oštetili putarska preduzeca za 16,95 milijardi dinara, a budžet Srbije za 472 miliona dinara.Miroslav Mišković saslušan je danas u svojstvu građanina u policiji u vezi poslovanja svoje kompanije sa firmama odbeglog narko bosa Darka Šarića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track