HULIGANI PRETILI GEJ AKTIVISTI: Znamo gde živite i kad spavate!
Foto: Facebook Boban Stojanović

Crtali kukasti krst i grafite mržnje

HULIGANI PRETILI GEJ AKTIVISTI: Znamo gde živite i kad spavate!

Crna Hronika -
Vandali su na ulaznim vratima gej Aktiviste Bobana Stojanovića na zidu ispred ulaznih vrata njegovog stana nacrtali kukasti krst, kao i simbol govora mržnje prema homoseksualcima

BEOGRAD - LGBT aktivista Boban Stojanović objavio je na svom profilu na društvenoj mreži Fejsbuk fotografije ulaznih vrata svog stana, koja su, prema njegovim tvrdnjama, postale meta napada huligana.

Na fotografijama se vidi hodnik zgrade u kojoj Stojanović živi, a na zidu ispred ulaznih vrata je nacrtan kukasti krst, kao i simbol govora mržnje prema homoseksualcima.

Vandali su na vratima ostavili sliku brutalnog nasilja prema pripadniku gej populacije i natpis "Znamo gde živite, znamo kada spavate", koji je potpisan sa "Borba 18".

"Ovako sam zatekao svoj stan večeras! Iskreno se nadam da će Ivica Dačić i država biti efikasni u pronalaženju počinioca ovog dela jednako kao što su to bili u slučaju pretnji upućenih njemu.

Za razliku od PRETNJI ovo su DELA", napisao je Stojanović.

Kako je potvrdio na ovoj društvenoj mreži, on je slučaj juče prijavio policiji.

"Juče su mi, tokom uviđaja, policajci rekli da to stvarno izleda strašno. Rekao sam da jeste, ali da sam ja jedan od nekoliko gej ljudi u Srbiji koji će da to prijavi. Drugi neće. Jer ne smeju. Plaše se. Razumljivo. I najveći broj nas živi u svakodnevnom strahu od grafita, pretnji, pljuvanja, batina. Nema nazad, nema mesta za dalje strahove, neću da ih hranim. Idemo dalje", prokomentarisao je Stojanović.

Jedan od organizatora Beograd prajda i borac za prava LGBT populacije, Stojanović je na ovogodišnjem Sajmu knjiga promovisao svoju autobiografiju "Kao da je sve u redu" u kojoj obrazlaže zbog čega je teško biti otvoreno gej u Srbiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track