POŽAREVLJANI U STRAHU: Podrumi zgrada puni narkomanskih špriceva!
Foto: Ebraničevo.com

nezvani gosti plaše stanare

POŽAREVLJANI U STRAHU: Podrumi zgrada puni narkomanskih špriceva!

Crna Hronika -
Narkomani ulaze u nezaključane podrume ili u hodnike između njih, pa ih stanari teško uoče, ali o njihovom boravku svedoči bačena narkomanska oprema po hodnicima i ulaznim vratima zgrada

POŽAREVAC - U centru Požarevca sve više je stambenih zgrada koje su obezbeđene interfonima, pa u njih ne može da uđe bilo ko sa ulice. Međutim, ima još dosta zgrada koje nisu obezbeđene na ovakav način, ili su interfoni na ulazu otkazali.

Zbog toga podrumske hodnike tih zgrada narkomani koriste za konzumiranje droge, o čemu svedoče odbačeni špricevi, kašike i kesice “limuntusa“. Posebno opasno je kad na te špriceve naiđu deca, jer se oni bacaju ne samo po podrumima i podrumskim hodnicima, već i kod samih ulaznih vrata u zgradu.

- Već godinama imamo problem sa narkomanima i beskućnicima. Ranije smo u više navrata menjali oštećene brave, umnožavali ključeve, ali neke komšije ili neće da zaključavaju ili sami razvaljuju brave, kad zaborave ključ. Posle smo uveli interfone, ali neko ih je odmah pokvario. Zato nam u podrume godinama ulaze narkomani, jer im je naša zgrada “na izvol'te“ - kažu stanari zgrade preko puta autobuske stanice.

Oni navode da narkomani ulaze u nezaključane podrume ili u hodnike između njih, pa ih stanari teško uoče, ali o njihovom boravku svedoči bačena narkomanska “oprema“.

Foto: ebraničevo.com
Foto: ebraničevo.com

Stanari su više puta nailazili na odbačene špriceve, a pre nekoliko dana u podrumu su našli bačenu kašiku, što može da ukazuje na heroinske zavisnike, jer oni u njima rastvaraju ovu drogu i mešaju je sa «limuntusom».

U ovoj zgradi imaju problem i sa beskućnicima, jer su zbog parnog grejanja i podrumi topli i idealni za prenoćište. Zbog nezvanih gostiju stanari su se obraćali i policiji, ali sve je ostalo na njima samima.

- U policiji su nam rekli da oni ne mogu da nam pomognu, jer ne mogu da stražare u našoj zgradi, nego da sami moramo da se zaštitimo zaključavanjem ulaznih vrata. Šta to vredi, kad same komšije razvaljuju brave, jer neće da nose ključeve - kažu stanari.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track