PRETNJE DIREKTORKI MOBING CENTRA: Mafija će ti spakovati dete u kontejner!

Skandal u Nišu

PRETNJE DIREKTORKI MOBING CENTRA: Mafija će ti spakovati dete u kontejner!

Crna Hronika -
Aleksandri Barton zaprećeno je četiri puta za pet dana da će je likvidirati mafija jer zastupa interese desetak radnika Specijalne bolnice u Sokobanji

NIŠ - Direktorki mobing centra Aleksandri Barton iz Niša, koja zastupa interese deset radnika iz Specijalne bolnice u Sokobanji, anonimno je zaprećeno četiri puta za pet dana da će joj oteti dete i da će je “niška mafija spakovati u kontejner”.

Bartonova je pretnje prijavila policiji, a danas će zvanično podneti i krivičnu prijavu protiv nepoznatih počinilaca.

- Prvi poziv dobila sam u subotu od nepoznate ženske osobe koja se predstavila kao zaposlena u Specijalnoj bolnici. Pitala me je ko sam ja da smenjujem i postavljam direktora, aludirajući na dopis koji sam u ime radnika poslala ministarki zdravlja Slavici Đukić Dejanović sa predlogom za smenu direktorke Ljiljane Isaković. Rekla mi je „da budem svesna da imam dete“, i nazvala me jako pogrdnim imenima. Bila sam u šoku posle razgovora - priča Bartonova.

Ona kaže da je u petak bila u Sokobanji da bi radnike koje zastupa izvestila da prijave Inspektoratu rada u Zaječaru zbog mobinga moraju da podnesu pojedinačno i da je to, verovatno, još jedan razlog zbog kojeg joj je prećeno. U ponedeljak je dobila još tri poziva sa još strašnijim pretnjama.

- Zvao je muškarac, promuklog glasa, koji mi je zapretio da će poslati „niškumafiju da me spakuju u kontejner“, da će mi kidnapovati dete i „da ne znam u šta sam se upustila“. Tri puta me je zvao sa skrivenog broja. Istog dana sam otišla u policiju. U policiji su mi rekli da podnesem i pisanu prijavu što ću učiniti. Strašno me je uznemirila vest da je bivšoj glavnoj sestri zapaljen auto što pokazuje da to više nije šala - kaže ona.

U Specijalnoj bolnici kažu da im „osoba kojoj je prećeno nije poznata“.

- Osoba po imenu Aleksandra Barton, apsolutno je nepoznata bolnici i sa licem tog imena ova ustanova nikada nije imala kontakata, tako da u vezi sa istim nije moguće dati bilo kakav iskaz - stoji u saopštenju PR službe bolnice.

Grupa od 20 radnika, koja je od aprila u štrajku, kaže da su pretnje i ucene jedan od osnovnih razloga njihovog štrajka.

- Oštro osuđujemo pretnje, ali ovakvim ponašanjem uopšte nismo iznenađeni. Sa pretnjama, zastrašivanjem i ucenom se susrećemo svakodnevno i to je jedan od razloga našeg nezadovoljstva - stoji u saopštenju radnika koji imaju status „uzbunjivača javnosti“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track