Zijad Turković sudiji: Imam u 12.15 zakazan trening, pa mogu li da i ja idem?

Nije im se sedelo u sudnici

Zijad Turković sudiji: Imam u 12.15 zakazan trening, pa mogu li da i ja idem?

Crna Hronika -
Sudija je odgovorajući na zahtev Turkovića samo mirno rekao da sedne i bude pristojan

SARAJEVO - U Sudu BiH u četvrtak na suđenju organizaciji Zijada Turkovića, čiji pojedini članovi se terete za više monstruoznih likvidacija, međunarodnu trgovinu drogom, pljačku 2,5 miliona maraka iz sarajevskog aerodroma, otimanje akcija fabrike čarapa „Ključ“ te pranje novca glavnooptuženi Zijad Turković imao je neobičan zahtev.

Odmah na početku suđenja Turkovićev branilac Fahrija Karkin zamolio je sudiju Izu Tankića da u 11 sati napusti sudnicu, a isti zahtev imala je i tužioc Diana Kajmaković što im je dozvoljeno. Nakon toga za reč se javio Turković i kazao:

" Sudija imam ja u 12.15 sati termin za trening pa mogu li i ja ići". Sudija mu je kazao da sedne i bude pristojan i naložio Kerimu Čeliku, advokatu optuženog Fadila Aljovića da on iznese svoju završnu reč.

Čelik je tokom iznošenja svojih završnih reči analizirao iskaze svedoka Isljama Kalendera, Seada Dumanjića i Hajrudina Memovića. On je kazao da je Tužilaštvo u završnoj reči samo u jednoj rečenici pomenulo Aljovića.

Fadil Aljović se takođe sa nekoliko rečenica obratio sudu. On je rekao kako mu je kao čoveku žao Mekića i njegove devojke te da mu je posebno teško palo što odgovara za to jer su duže vremena zajedno živeli.

Optuženi Milenko Lakić Laki nije se pojavio na suđenju zbog zdravstvenih problema. Sudija Tankić kazao je da je Lakić napisao pismo u kojem je kazao da zbog bolova u leđima ne može pratiti suđenje.

"Doktorica nam je dostavila medicinsku dokumentaciju u kojoj kaže da Lakić može prisustvovati suđenju te da se radi o hroničnom bolu. Na osnovu toga donosim rešenje da se prestres nastavlja bez prisustva optuženog Lakića. Završnu reč njegovog branioca prolongiraćemo za sledeći put", pojasnio je Tankić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track