LAŽIRALI SAOBRAĆAJKE: Od osiguravajućih kuća naplatili 1,7 miliona dinara!
Foto: Kurir

11 uhapšenih

LAŽIRALI SAOBRAĆAJKE: Od osiguravajućih kuća naplatili 1,7 miliona dinara!

Crna Hronika -
Navodne saobraćajne nezgode dešavale su se na teritoriji Arnađelovca, Topole i Ljiga, a osumnjičene je D. N. angažovao za novaču naknadu

BEOGRAD - Jagodinska policija, u nastavku akcije na suzbijanju zloupotreba u privrednom poslovanju, uhapsila je 11 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela primanje mita, davanje mita i pravara u osiguranju i oštetili kompanija „Dunav osiguranje“ i „Sava osiguranje“ za 1.638.720, 60 dinara.

Po naredbi Višeg javnog tužilaštva u Kragujevcu uhapšeni su: procenitelj štata u Službi za naknadu šteta kompanije „Dunav osiguranje“ M. P., D. N., Z. P., V. M., A. A., D. I. , S. A., G.S., J. P., D. T i J. I.

Postoje osnovi sumnje da je M. P. od jula do avgusta 2013. godine zahtevao i primio poklon da, u okviru svog službenog ovlašćenja, ne izvrši službenu radnju koju bi morao izvršiti.

Osumnjičeni M. P. je suprotno odredbama o proceni štete, po primljenom zahtevu osumnjičenog Z. P. za naknadu štete po osnovu polise auto-osiguranja primio poklon u iznosu od 100 eura, i obećanje poklona u iznosu od 5 odsto od visine obračunate i isplaćene štete.

Osumnjičenom M. P., prethodno je osumnjičeni D. N. predočio da oštećenje nije nastalo u predmetnoj saobraćajnoj nezgodi.

Postoje osnovi sumnje da je M. P. poklon primio kako bi za uzvrat sačinio i potpisao Zapisnik o oštećenju vozila sa neistinotom sadržinom, iako je znao da isti služi za isplatu naknada po polisi osiguranja u iznosu od 549.469,00 dinara, na ime navodno nastale štete. Sumnja se da je od tog iznosa osumnjičeni D. N., prethodno isplatio M.P. obećani iznos od 27.500,00 dinara, što predstavlja 5 odsto od visine isplaćene štete.

Postoje osnovi sumnje da je D. N. i policijskom službeniku saobraćajne policije Policijske uprave u Jagodini, ponudio poklon u visini od 100 evra, radi pomoći u realiziciji fingirane saobraćajne nezgode, kako bi sačinio zapisnik o uviđaju sa neistinitom sadržinom, što je policijski službenik prijavio, pa je delo ostalo u pokušaju.

Sumnja se da D. N. po prethodno dogovoru sa osumnjičenima Z. P. , A. A., S. A., D. I. , G. S., J. P. , V.M., J. I., i D. T., pronalazio oštećena vozila i mesta na kojima su se navodne saobraćajne nezgode dešavale, a u kojima su ostali osumnjičeni bili navodni učesnici.

Navodne saobraćajne nezgode dešavale su se na teritoriji Arnađelovca, Topole i Ljiga, a osumnjičene je D. N. angažovao za novaču naknadu, nakon čega su vozači u navodnim nezgodama "Dunav osiguranju" i „Sava osiguranju“ podnosili zahteve za naknadu štete.

Na osnovu zapisnika neistinite sadržine kompanije „Dunav osiguranje“ i „Sava osiguranje“ isplatile su osumnjičenima 1.638.720,60 dinara, čime su oni pribavili protivpravnu imovinsku korist u navedenom iznosu, a na štetu "Dunav osiguranja" i „Sava osiguranja“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track