TUČA U KLUBU: Napadnuta i pretučena dvojica pripadnika LGBT zajednice!
Foto: Nemanja Pancic

Posle prozivke usledila tuča

TUČA U KLUBU: Napadnuta i pretučena dvojica pripadnika LGBT zajednice!

Crna Hronika -
Povređenim mladićima je ukazana pomoć u Urgentnom centru a policija radi na slučaju

BEOGRAD - Dvojica mladića homoseksualne oprijentacije napadnuta su tokom vikenda u klubu u centru Beograda, policija traga za napadačima, a organizacioni odbor "Parade ponosa" poziva nadležne, ne samo da reše slučaj, već i da preventivno deluju.

U noći između subote i nedelje u klubu "Mistik" u tuči više osoba teške povrede je zadobio jedan, a lakše drugi mladić, rečeno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Povređenim mladićima je ukazana pomoć u Urgentnom centru a policija radi na slučaju, navode u MUP-u, dodajući da je do tuče više osoba došlo oko 1.20 ujutro.

Organizacioni odbor "Parade ponosa" je saopštio danas da je nakon kraće svađe u klubu "Mistik", "koja je inicirana prozivanjem dvojice mladića da su gejevi, usledio fizički obračun"

"Parada ponosa" smatra da javnost ne treba da zatvara oči na ovakve događaje, "a da državne institucije, pre svega policija i sudstvo, moraju da ulože sve napore, ne samo kako bi rešile ovaj slučaj, već i radi stvaranja prevencije".

"Odsustvo reakcije države na ovaj i slične napade koji se sve učestalije dešavaju, ne samo nad pripadnicima LGBT zajedice, već i nad drugim manjinama poput Roma, svrstava nasilje kao legitiman oblik neprihvatanja različitosti", navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track