NEZABELEŽENO: Nišlija vozio kola sa 5,5 promila alkohola u krvi!
Foto: Shutterstock

Kako je ovaj čovek uopšte živ

NEZABELEŽENO: Nišlija vozio kola sa 5,5 promila alkohola u krvi!

Crna Hronika -
Budući da smrt može da nastupi već kod količine veće od četiri promila alkohola u krvi, neobjašnjivo je kako je pomenuti vozač uspeo da ostane u svesnom stanju i bude za volanom automobila

NIŠ - Smrtonosna doza!

Tridesetosmogodišnji Nišlija kojeg je policija sinoć zaustavila tokom rutinske kontrole imao je u krvi 5,5 promila alkohola.

Stručnjaci količinu veću od 4,5 promila već smatraju smrtonosnom dozom.- Radi saobraćajne kontrole zaustavljen je „fijat“ niške registracije i od vozača je zatražen alko-test. Kada je ustanovljeno da u krvi ima čak 5,5 promila alkohola, vozač se pravdao time da je prethodnih dana pekao rakiju, te da je morao lično da se uveri u kvalitet proizvoda - saznajemo u policiji.Direktor Instituta za sudsku medicinu Radovan Karadžić ističe da je ovaj Nišlija imao mnogo sreće jer bi nakon konzumacije ovolike količine alkohola trebalo da bude mrtav.- Smrtonosna doza je već 4,5 promila, ali ima onih koji su otporniji, pa su u stanju da podnesu i više od toga. Čuda se događaju, a ovo je jedno od njih - kaže Karadžić.Rekorder je Nišlija koji je pre tri godine priveden sa 6, 27 promila alkohola u krvi. On je trešten pijan prelazio ulicu kada je na njega naleteo auto i lakše ga povredio.M. M. - D. I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track