SUPRUGA UBICE IZ VELIKE IVANČE: Ljubišu sam morala da sahranim zbog unučića

Sedam meseci posle krvavog pira

SUPRUGA UBICE IZ VELIKE IVANČE: Ljubišu sam morala da sahranim zbog unučića

Crna Hronika -
Uradila sam to zbog svoje dve ćerke i dvoje unučadi, pa ko hoće, neka ga posećuje. Ko poželi, neka ode. Da sam mlađa i da je to zlo uradio, ne znam da li bih ga sahranjivala, možda bi rekla: “Goni se u božju mater”, kaže Javorka Bogdanović

VELIKA IVANČA - Nisam znala gde ću sa njim, a njegovu urnu sam morala negde da pokopam. Vreme je prolazilo, pa sam ga sahranila. Šta sam drugo mogla? Bilo gde da su ga odneli, svejedno je. Zemlja je zemlja”, izjavila je Javorka Bogdanović (60), supruga Ljubiše Bogdanovića (60), koji je 9. aprila počinio masakr i usmrtio 13 rođaka i komšija u Velikoj Ivanči kod Mladenovca, a potom izvršio samoubistvo.Sedam meseci posle krvavog pira, porodica masovnog ubice iz Velike Ivanče je nedavno u selu Rajkovac, kod Mladenovca, svega 15 kilometara udaljenom od mesta u kojem se dogodio masakr, sahranila njegove ostatke. Na sahrani su bile i njihove dve ćerke.

"Uradila sam to zbog svoje dve ćerke i dvoje unučadi, pa ko hoće, neka ga posećuje. Ko poželi, neka ode. Da sam mlađa i da je to zlo uradio, ne znam da li bih ga sahranjivala, možda bi rekla: “Goni se u božju mater.” Ovako, to sam uradila zbog 42 godine braka u kojem je radio i brinuo se o deci, imanju, ma o svemu. Niko o njemu u selu ranije nije rekao ružnu reč. Bio je vredan, svima je pomagao i ništa mu nije bilo teško. Svugde je bio prvi, nismo imali dugova, već su nama dugovali", priča Javorka o razlozima zbog kojih je odlučila da sahrani supruga i uzme urnu sa groblja Lešće.

Ona ističe da se kobnog jutra nisu svađali i da ne zna zbog čega je njen suprug ubio njihovog sina Branka (42), svoju majku Dobrilu (83) i još 11 meštana, a nju ranio."Znao je da bude nervozan dok je bio mlađi, da me udari, ali kasnije se smirio. Samo, tog jutra, u 5.15, Ljubiša nije bio isti. Sav se izobličio, bio mi je čudan, nije ličio na sebe. I glas mu se izobličio. Spavala sam u sobi do njegove, kada je ušao sa puškom i rekao: “Prvo ću tebe, pa još nekog, pa Branka, pa sebe.” Ne znam zbog čega je to uradio, ali ne daj bože takvog zla nikome", kaže Javorka Bogdanović, koja sama živi u porodičnoj kući u Velikoj Ivanči.

Javorka navodi da je Ljubiša sinu Branku prigovarao što se ne ženi, ali tvrdi da to nije uzrok tragedije.

"Govorio mu je: “Oženi se”, ljutio se što neće jer je Branko imao devojaka. Nije tačno da se moj sin spetljao sa nekom devojkom lakog morala", dodaje Javorka i kaže da joj se niko od rodbine ubijenih ne javlja kada ode na grob sinu i svekrvi.

“Niko ne prilazi. Mislim da nas niko ne razume, ali i nama je mnogo teško. Idem često na sinovljev grob. Duša me boli za njim. Teško mi je zbog tragedije koja se dogodila. Nije lako rodbini ubijenih. Bože sačuvaj”, kaže Javorka Bogdanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track