ZLOČINCI IZA REŠETAKA: Produžen pritvor Dreničkoj grupi OVK

Sud u Prištini

ZLOČINCI IZA REŠETAKA: Produžen pritvor Dreničkoj grupi OVK

Crna Hronika -
Optuženi su za torturu, zlostavljanja i ubistva, koja su, kako se sumnja, izvršili u zatvorskom centru OVK u selu Likovce 1998. godine

PRIŠTINA - Pripadnicima takozvane Dreničke grupe OVK koji su u pritvoru kao okrivljeni za ratne zločine nad civilnim stanovništvom 1998. godine sud je danas za još dva meseca produžio pritvor.

Prema rečima advokata Tome Gašija, pritvor do 23. januara sledeće godine produžen je Sulejmanu Seljimiju, Sami Lustaku, Sahitu Jasariju, Avni Zabeliju, Hisni Tačiju, Jahiru Demaku i Zeqiru Demaku.

Seljimijev advokat Gaši rekao je da će se odbrana pritvorenih žaliti na ovakvu sudsku odluku.

Od 31. maja u pritvoru su neki od optuženih iz Dreničke grupe, a oni su optuženi za ratni zločin nad civilnim stanovnišstvom. Optuženi su za torturu, zlostavljanja i ubistva, koja su, kako se sumnja, izvršili u zatvorskom centru OVK u selu Likovce 1998. godine.

Uz bivšeg vrhovnog komandanta OVK i ambasadora Kosova u Albaniji Sulejmana Seljimija i Ljuštakua, na optužnici su i poslanici Skupštine Kosova Fadilj Demakua, predsednik opštine Glogovac Nedžat Demaku, Agima, Baškim, Driton i Seljman Demaaj, Jahir Demaku, Zećir Demaku, Sabit Gecija, Ismet Hadža, SahitaJašarija, Isni Tačija i Avnjai Zabeljija.

Seljimi se, prema optužnici, optužuje za sedam krivičnih dela, a Ljuštaku, Sahit Jašari i Sabit Geci optuženi su za ubistvo Ivana Bulatovića, tadašnjeg komandanta policije u Glogovcu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track