SARAJEVO: Bivši golman Sarajeva i Olimpika optužen za pokušaj ubistva!

Ustaje u pritvoru do januara 2014

SARAJEVO: Bivši golman Sarajeva i Olimpika optužen za pokušaj ubistva!

Crna Hronika -
Lekić je repetirao pušku koju je držao pored sedišta, izašao napolje i sa jednog metra udaljenosti ispalio pet hitaca u nesretnog mladića. Pogodio ga je u desno koleno, levu butinu, kroz testise, u desnu šaku i levu nadlakticu

SARAJEVO - Tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo je optužnicu protiv Admira Lekića bivšeg golmana fudbalskih klubova Sarajevo i Olimpik zbog pokušaja ubistva Amara Foče, koje se dogodilo 15.avgusta ove godine, potvrdio je Alem Hamzić, portparol kantonalnog tužilaštva Sarajevo. Optužnicu je 11. novembra potvrdio i Kantonalni sud u Sarajevu.

Lekić se tereti i za nedozvoljeno držanje oružja, a pritvor mu je produžen do 12. januara 2014. godine.

Mladi sportista ranjen je u ranim jutarnjim satima ispred ulaza njegove zgrade u sarajevskom naselju Hrasno, gde je čekao brata Tarika, koji se vraćao sa mora. Kako je Fočo kazao prilikom posete u bolnici, video je Lekića koji je izlazio iz susednog ulaza, ali da tada nije znao kako se zove. Lekić je ušao u Audi A3 sa prijateljem i jednom ženskom osobom. Prema Fočinim rečima, znao je da automobil mora proći pored njegovog ulaza da bi izašao iz ulice.

Tada je Lekić zaustavio auto, otvorio prozor i rekao Foči: "Majmune, kako to hodaš ulicom?" Kako je tada ispričao Amar, trudio se da ne isprovocira Lekića, jer je odranije čuo da je problematičan.

Prema Fočinim tvrdnjama, drugi muškarac, koji se nalazio na zadnjem sedištu, gurao je žensku osobu koja je bila s njima u vozilu, pokušavajući da izađe.

Lekić je odjednom repetirao pušku koju je držao pored sedišta, izašao napolje i sa jednog metra udaljenosti ispalio pet hitaca u nesretnog mladića. Pogodio ga je u desno koleno, levu butinu, kroz testise, u desnu šaku i levu nadlakticu.

Nakon ranjavanja, izrešetani mladić prevezen je u Kliniku urgentne medicine Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, a posle je premešten u Kliniku za ortopediju, gde se dugo oporavljao od zadobijenih povreda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track