Kene: Prelević laže, on meni duguje pare

Savatijević tvrdi da nikog nije napao nožem

Kene: Prelević laže, on meni duguje pare

Crna Hronika -
Bivši prijatelji međusobno se optužuju i svaki iznosi svoju verziju priče o sukobu u Savatijevićevoj kući u Vreocima

BEOGRAD - Kome verovati?Radosav Savatijević Kene, koji je optužen da je oštetio „Kolubaru“za više miliona evra, tvrdi da je laž da je preksinoć u svojoj kući u Vreocima kod Lazarevca nožem lakše povredio poznanika Srđana Prelevića. Podsetimo, sukob između njih dvojice dogodio se kada je Prelević došao u Savatijevićevu kuću. Kako je prijavio policiji, Prelević je ušao u kuću tražeći da mu Savatijević vrati dug, ali ga je on napao kuhinjskim nožem i rasekao ga po rukama.Samo smo se svađali- Srđan laže da sam ga isekao nožem u kući! Sve vreme smo se svađali u dvorištu, u kuću nismo ni ušli. Niti sam ga napao, niti sam hteo da ga ubijem! Samo sam mu rekao da izađe iz dvorišta - kaže Savatijević. Prelević je, kako tvrdi Kene, došao u njegovu kuću zato što je čuo da će ga Savatijević tužiti zbog para koje mu duguje. Inače, njih dvojica se poznaju odranije.- Uzeo je od mene pare, a onda nije hteo da ih vrati. Potpisali smo priznanicu o dugu. Kad sam krenuo da ga pritiskam, počeo je da mi šalje preteće poruke, koje su bile pune psovki i uvreda - navodi Savatijević, koji, međutim, nije hteo da kaže o kojoj sumi je reč.Prema njegovim rečima, Prelević je u subotu uveče došao do njegove kuće, iskoristivši to što je kapija bila otvorena pošto su radnici ulazili kolima unutra.- Radio sam u dvorištu s radnicima. Čim je prešao kapiju, počeo je da mi preti. Rekao sam mu da izađe. U dvorištu su pored nas dvojice bila i petorica radnika, koji su sve čuli. Rekao sam mu da ću ga prijaviti policiji ako ne izađe iz dvorišta - priča Savatijević.Krivična prijavaKako kaže, posle petnaestak minuta Prelević je otišao, a onda je kod Savatijevića došla patrola policije.- Još nisam formalno saslušan, pa očekujem da dobijem poziv kako bih dao izjavu - rekao je Savatijević. U policiji navode da je protiv Savatijevića podneta krivična prijava u redovnom postupku, a šta se tačno dogodilo, biće utvrđeno nakon što obojica aktera sukoba budu saslušana.

Mesto obračuna...Savatijevićeva kuća u Vreocima
Mesto obračuna...Savatijevićeva kuća u Vreocima

Prelević: Jedva sam izašao živSrđan Prelević tvrdi da Savatijević laže i kaže da je preksinoć jedva izašao živ.- Hteo je da me ubije. Hteo je da me ubode u stomak i grudi. Čuo sam da je dobio neke pare i došao sam kod njega da mi vrati deo duga. Ne želim da kažem koliko sam mu novca dao jer se radi o veoma velikoj sumi - kaže Prelević.Na ulazu u dvorište sačekala su ga trojica pripadnika obezbeđenja, kojima je Savatijević dozvolio da ga puste unutra.- Nije hteo da mi da pare i odmah je počeo da mi preti da će me ubiti i da živ neću izaći odatle. Uzeo je nož iz kuhinje i krenuo ka meni - kaže Prelević i dodaje da se rasekao po rukama dok je pokušavao da od Savatijevića otme nož.- Uspeo sam da pobegnem, a onda sam ga prijavio policiji. Nisam odmah otišao u Hitnu pomoć da saniram povrede, već sam to uradio sutradan - objasnio je Prelević.

Tek izašao iz pritvoraUMEŠAN U DVE AFERERadosav Savatijević uhapšen je u septembru zbog sumnje da je zloupotrebama prilikom eksproprijacije zemljišta oštetio „Kolubaru“ za više od milion evra. Pritvor mu je ukinut 5. novembra ove godine. Inače, protiv Savatijevića su podignute dve optužnice - zbog afere „Kolubara“ i zbog malverzacija u „Putevima Srbije“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track