PRIJEPOLJE: Kopajući kanal radnici otkopali minobacačku granatu!
Foto: Dado Đilas/Ilustracija

Kalibar 80 mm

PRIJEPOLJE: Kopajući kanal radnici otkopali minobacačku granatu!

Crna Hronika -
pecijalni tim Sektora za vanredne situacije Srbije biće angažovan na otkopavanju neeksplodiranog ubojnog sredstva, pa će nakon uvida u stanje na terenu biti odlučeno da li će granata biti uklonjena ili uništena na mestu pronalaska

PRIJEPOLJE - U Prijepolju, na teritoriji Brodareva u blizini granice sa Crnom Gorom, građani su prilikom kopanja kanala u nedelju pronašli minobacačku granatu prečnika 80 mm.

Prema rečima načelnika Odeljenja za vanredne situacije iz Prijepolja, Gorana Posrkače, reč je o eksplozivnoj napravi koja potiče, najverovatnije, iz Drugog svetskog rata.

"Specijalni tim Sektora za vanredne situacije Srbije biće angažovan na otkopavanju neeksplodiranog ubojnog sredstva, pa će nakon uvida u stanje na terenu biti odlučeno da li će granata biti uklonjena ili uništena na licu mesta", naveo je danas Posrkača.

On napominje da prema procenama službi koje su obavile uviđaj na terenu, ova neeksplodirana granata ne predstavlja opasnost po bezbednost građana, ali se ne sme pomerati, a mesto je obeleženo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track