MISTERIJA SEFOVA: Ko čuva Arkanove ključeve 14 godina?!
Foto: Rojter

Šta je Arkan sakrio u trezoru Komercijalne banke

MISTERIJA SEFOVA: Ko čuva Arkanove ključeve 14 godina?!

Crna Hronika -
Advokat Miša Petrovski objasnio je da sefovi, kao ni njihovi ključevi, nikada nisu bili na raspolaganju Svetlani Ražnatović

BEOGRAD - Sporan ostavinski postupak!Svetlana Ceca Ražnatović, udovica ubijenog Željka Ražnatovića Arkana, ni posle skoro 14 godina od njegove smrti ne zna šta je u sefovima koje je on davne 1995. godine zakupio kod Komercijalne banke.

Svaki sef ima po dva ključa, jedan čuva banka, dok se drugi nalazi kod korisnika sefa.Šta se dogodilo sa Arkanovim ključevima i kod koga se oni danas nalaze, nije poznato, ali je banka potvrdila da već 14 godina sefovi nisu otvarani.

- Apsolutno ništa ne znam o sadržini sefova. Oni su još uvek u nadležnosti suda - rekla je kratko pevačica za Kurir. Njen zastupnik, advokat Miša Petrovski objasnio je da sefovi, kao ni njihovi ključevi, nikada nisu bili na raspolaganju Svetlani Ražnatović.

Komercijalna banka je, podsetimo, u sredu Višem sudu u Beogradu, koji vodi postupak protiv Svetlane Ražnatović zbog navodnog duga od 116.063 evra prema Vojislavu Đurkoviću, dostavila izveštaj u kome se navodi da dva sporna sefa na ime Željka Ražnatovića Arkana nisu otvarana posle njegove smrti 15. januara 2000. godine.

- Banka se više puta nakon smrti obraćala ostavinskom sudu kako bi se popisali predmeti i sefovi 99 i 231 ispraznili. Do današnjeg dana niko iz suda se nije javio, niti su ključevi vraćeni banci - navodi se u dopisu. Kako izvor Kurira iz suda objašnjava, sudbina sefova do danas je nepoznata jer ostavinski postupak još uvek nije završen (J. S.)

Arkanov prijatelj

Borislav Pelević: Prvi put čujem za to

Borislav Pelević, nekadašnji blizak Ražnatovićev saradnik, kaže da nikad nije čuo da je Arkan imao sef.- Prvi put čujem da je imao sef. Ipak, ja se nisam mešao u njegove privatne stvari. Međutim, i da postoji sef, onda bi se on našao u testamentu - naveo je Pelević. (M. D.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track