NOVI SAD: Vojnoj lekarki tri godine robije zbog mita!

Za pare oslobađala regrute vojne obaveze

NOVI SAD: Vojnoj lekarki tri godine robije zbog mita!

Crna Hronika -
Doktorka Ristić Dedić je u Vojnoj bolnici radila kao neuropsihijatar a uhapšena je krajem juna 2010. godine pod sumnjom da je primala mito kako bi regrute oslobodila vojne obaveze

NOVI SAD - Doktorka Vojne bolnice u Petrovardinu Branka Ristić Dedić (56) osuđena je u novosadskom Višem sudu na tri godine i tri meseca zatvora zbog primanja mita i zloupotrebe službenog položaja, saopštio je danas taj sud.

Kako je navedeno u presudi, ona je proglašena krivom za dva krivična dela primanja mita, za krivično delo zloupotreba službenog položaja kao i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Oduzeta joj je i imovinska korist stečena izvršenjem krivičnih dela, u iznosu od 1.000 evra i 4.000 dinara kao i 15 komada metaka kalibra 7,65 milimetara.

Zbog davanja mita, na uslovne kazne zatvora osuđeni su Ljiljana Zlokolica iz Žablja i Branislav i Jovan Inđić iz Vojke, dok je optužbe za davanje mita oslobođen Bobo Grahovac iz Petrovaradina.

Doktorka Ristić Dedić je u Vojnoj bolnici radila kao neuropsihijatar a uhapšena je krajem juna 2010. godine pod sumnjom da je primala mito kako bi regrute oslobodila vojne obaveze.

Ona je tada osumnjičena i za nedozvoljeno držanje oružja odnosno eksplozivne materije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track