PRONEVERA: Bankarska službenica prisvojila 3,5 miliona dinara
Foto: Kurir

Završila u pritvoru

PRONEVERA: Bankarska službenica prisvojila 3,5 miliona dinara

Crna Hronika -
Sumnja se da D. M. novac, koji je u periodu od 2011. do septembra 2013. godine uplaćen na račun Republičkog geodetskog zavoda, nije evidentirala u blagajničkim izveštajima banke, već ga je zadržavala za sebe

KRAGUJEVAC - Policija je uhapsila i odredila meru zadržavanja do 48 sati službenici ekspoziture "KBM banke" u Aranđelovcu D. N. (32) zbog pronevere, kojom je prisvojila više od 3,5 miliona dinara, saopštio je danas MUP.

Kako se navodi, sumnja se da D. M. novac, koji je u periodu od 2011. do septembra 2013. godine uplaćen na račun Republičkog geodetskog zavoda - Službe za katastar nepokretnosti u Aranđelovcu, nije evidentirala u blagajničkim izveštajima banke, već ga je zadržavala za sebe.

Sumnja se da je ona u tom periodu, neevidentiranjem 3605 naloga u blagajničkim izveštajima, prisvojila više od 3,5 miliona dinara.

"Na taj način Republički geodetski zavod oštećen je za oko 2,3 miliona dinara, budžet Republike Srbije za 987 hiljada dinara, a "KBM banka"", na ime provizije, za 173 hiljade dinara", navodi se u saopštenju.

D. N. će danas, uz krivičnu prijavu, biti sprovedena zameniku Višeg javnog tužioca u Kragujevcu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track