DRSKO: Gradskom funkcioneru Dodiku u Sarajevu uz pretnju pištoljem otet službeno vozilo!

Razbojništvo na ulici

DRSKO: Gradskom funkcioneru Dodiku u Sarajevu uz pretnju pištoljem otet službeno vozilo!

Crna Hronika -
Mogu samo da potvrdim da se to desilo. Navodno, postoji mogućnost da je u pitanju neki drugi motiv, a ne klasično razbojništvo, kazao je Dodik

SARAJEVO - Predsedavajućem Opštinskog veća Stari Grad u Sarajevu Vedranu Dodiku, uz pretnju vatrenim oružjem, otet je službeni automobil "pasat", a to je već treći slučaj u kojem se na sličan način u poslednje vreme otimaju luksuzni automobili.

Zbog istrage koju sprovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Dodik nije mogao da daje izjave o ovom događaju.

"Mogu samo da potvrdim da se to desilo. Iz MUP-a sam dobio instrukcije da o tome ne govorim da bi slučaj što pre bio rasvetljen, jer je istraga u toku. Navodno, postoji mogućnost da je u pitanju neki drugi motiv, a ne klasično razbojništvo", kazao je Dodik.

Kako nezvanično saznaje Dnevni avaz, u automobilu se, osim Dodika, nalazila i njegova četvorogodišnja ćerka, a razbojnik je nasilno ušao u auto i prislonio mu pištolj na glavu i naredio da vozi prema Republici Srpskoj.

Stigavši u blizinu naselja Pale, razbojnik ih je isterao iz auta i udaljio se u nepoznatom pravcu, a osim automobila, Dodiku je oteo i dva mobilna telefona i novac koji je imao kod sebe.

List piše da su pre Dodika, na meti bili i sin Nihada Imamovića, jednog od najuticajnijih preduzetnika u BiH, kojem je otet "audi A7" i Enver Zornić, kome je ispred ulaznih vrata ukraden skupoceni BMW X6.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track