IZNUDA: Izrešetan zbog duga za stan?
Foto: Zorana Jeftić

Istraga o stravičnom zločinu u Ulici Salvadora Aljendea na Karaburmi

IZNUDA: Izrešetan zbog duga za stan?

Crna Hronika -
Dragan Stojanović nedavno prodao stan, ali kupac mu nije dao novac. Zbog toga je, navodno, tom muškarcu oteo automobil, zbog čega je bio prijavljen za iznudu

BEOGRAD - Ubica i dalje nepoznat!Policija proverava da li je Dragan Stojanović (42), koji je brutalno likvidiran u noći između petka i subote na Karaburmi, ubijen zbog sukoba s jednim Beograđaninom oko novca koji mu je dugovao. Podsetimo, nepoznati ubica ispalio je Stojanoviću sedam hitaca u glavu i grudi. Zločin se dogodio u ulazu zgrade u Ulici Salvadora Aljendea u kojoj je žrtva živela.Obojica imaju dosije- Pre nekog vremena Stojanović, koji se inače bavi izgradnjom stanova, prodao je jedan stan poznaniku. Kako mu on nije davao novac, počeo je da ga pritiska i da mu preti, da bi mu na kraju oteo automobil - kaže sagovornik Kurira iz istrage.Prema njegovim rečima, Stojanović je rekao kupcu da će mu vratiti automobil ako mu ovaj da novac za stan. Kupac nekretnine, koji i sam ima deblji krivični dosije, nije ga prijavio policiji.- To je učinila njegova majka, nakon čega je Stojanović, zbog sumnje da je počinio iznudu, pre nedelju dana priveden u policiju. Međutim, ubrzo je pušten na slobodu - dodaje naš izvor. Stojanoviću, prema tvrdnji izvora iz istrage, ovo nije prva iznuda. On je, naime, poznat po reketiranju i sumnja se da je na taj način stekao mnogo novca.Nije na adresi- Vozio je luksuzan BMW, vredan oko 50.000 evra. Odranije je poznat po dilovanju droge, baš kao i poznanik kojem je prodao stan - dodaje naš izvor.Muškarac koji je kupio stan od Stojanovića već danima nije na adresi na kojoj je prijavljen.- Policija ga nije našla. Tek kad bude dao iskaz, znaće se u kojem pravcu će se istraga razvijati - navodi naš izvor. (NA. S.)

Sestra DraganaNIJE BIO U SUKOBU S KUPCEM STANADragana, sestra ubijenog Dragana Stojanovića, kaže za Kurir da on nije bio u sukobu s kupcem stana.- Tačno je da je Dragan imao problem s poslovnim partnerom, ali ta prijava protiv njega je povučena. Dragan nije radio s narkoticima. U mladosti je krenuo pogrešnim putem, ali platio je svoju kaznu - rekla je sestra ubijenog. (M. I.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track