VEŠTAK: Sabin Marić bila uračunljiva kad je ubila muža Branka!

Svedočenje neuropsihijatra

VEŠTAK: Sabin Marić bila uračunljiva kad je ubila muža Branka!

Crna Hronika -
Doktor Branko Mandić tvrdi da je njena depresija bila reaktivnog karaktera i da nije postojala u preddelinkventnom periodu. Predsedavajući sudija i zamenik javnog tužioca su konstatovali da životne prilike Sabin Marić ne mogu da opravdaju ubistvo koje je počinila

BEOGRAD - Zbog afektivnog stanja, kao i pijanosti, sposobnost da shvati značenje svog dela bila je smanjena do stepena bitnog, ali ne i bitno. S obzirom na sve okolnosti i strukturu njene ličnosti, moje mišljenje je da je (Sabin) ubistvo izvršila u afektu srednjeg intenziteta, pa je i njena uračunljivost bila na istom nivou, rekao je u nastavku suđenja Sabin Marić, veštak neuropsihijatrijske struke.

Na pitanje Sabinine odbrane, da li je moguće je ona bila depresivna i pre ubistva, veštak doktor Branko Mandić rekao je da je njena depresija bila reaktivnog karaktera i da nije postojala u preddelinkventnom periodu.

Sabinin advokat Aleksandar Đurković pitao je Mandića i da li je imao u vidu to da je reč o ženi koja ne govori srpski jezik, da nema mogućnost da se zaposli u Srbiji kao ni da se vrati u matičnu zemlju, Obalu Slonovače, zbog materijalnih prilika i tamošnjih čestih etničkih sukoba, ali i to da je zavisila u potpunosti od svog supruga koji ju je često ostavljao samu sa dvoje male dece, ciljajući, kako je sam objasnio, na osećanja očaja i bezizlaznosti iz situacije u kojoj se Sabin nalazila.

Na Đurkovićevu nameru da se precizira stanje u kom je počinila krivično delo, tačnije njena sposobnost logičkog razmišljanja u tom trenutku, ali i diskutabilni stepen volje da ubije muža, reagovali su i predsedavajući sudija Milenko Cvijović i zamenik javnog tužioca, koji su konstatovali da životne prilike Sabin Marić ne mogu da opravdaju ubistvo koje je počinila, opominjući advokata da ni on to ne pokušava.

Na narednom ročištu biće saslušan i veštak psihološke struke Nada Janković, dok će Sabinin advokat detaljno izneti primedbe na veštačenje danas ispitanog veštaka, zbog čega je danas zatražio od suda da odredi novo veštačenje od strane komisije veštaka.

Nastavak suđenja zakazan je za 20. februar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track