Nenadu Milenkoviću mesec dana pritvora!

bivši predsednik opštine Novi Beograd

Nenadu Milenkoviću mesec dana pritvora!

Crna Hronika -
Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu odredio je pritvor Milenkoviću i ostalima zbog postojanja okolnosti da bi boravkom na slobodi mogli da utiču na svedoke

BEOGRAD - Bivšem predsedniku opštine Novi Beograd Nenadu Milenkoviću i još petoro njegovih saradnika, osumnjičenim za malverzacije sa izdavanjem poslovnog prostora, određen je pritvor do 30 dana.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu odredio je pritvor Milenkoviću i ostalima zbog postojanja okolnosti da bi boravkom na slobodi mogli da utiču na svedoke, rekla je portparol suda Dušica Ristić.

Milenković je prošle sedmice uhapšen zbog osnovane sumnje da je umešan u malverzacije sa izdavanjem poslovnog prostora, kojima je budžet opštine oštećen za više od 1,5 miliona dinara, a istragu će sprovesti Više javno tužilaštvo u Beogradu. Pored Milenkovića pod istragom su bivši članovi Upravnog odbora JP "Poslovni prostor".

Milenković se sumnjiči da je pismeno naložio javnom preduzeću "Poslovni prostor" opštine Novi Beograd izuzimanje i stavljanje na raspolaganje prostora u objektu bioskopa „Fontana", koji je prethodno renoviran i opremljen iz budžeta opštine Novi Beograd.

To je uradio da bi "Fontanu" bez nadoknade ustupio na korišćenje jednom privatnom preduzeću iz Beograda, sa rokom važenja ugovora od 10 godina.

Sumnja se da su na taj način osumnjičeni naneli štetu budžetu opštine Novi Beograd neplaćanjem zakupnine od preko 1,5 miliona dinara, a za isti iznos pribavili imovinsku korist privatnom preduzeću.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja