NA KRSNU SLAVU: Priveden pa pušten radikal Nemanja Šarović!
Foto: Nemanja Pančić

Predat mu zapisnik

NA KRSNU SLAVU: Priveden pa pušten radikal Nemanja Šarović!

Crna Hronika -
Sledeće saslušanje Šarovića, zbog paljenja zastave Kosova u aprilu ove godine na protestu povodom briselskog sporazuma, zakazano je za 9. januar 2014. godine

BEOGRAD - Zameniku predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Nemanji Šaroviću, koji je danas priveden na saslušanje kod višeg javnog tužioca, posle petnaestominutnog čekanja predata je službena beleška, u kojoj je navedeno da saslušanja neće biti zato što nisu obezbeđeni tehnički uslovi za pregled snimaka sa mesta događaja, saopštila je SRS.

Sledeće saslušanje Šarovića, zbog paljenja zastave Kosova u aprilu ove godine na protestu povodom briselskog sporazuma, zakazano je za 9. januar 2014. godine.

"Očigledno je da nije ni postojala namera da se danas završi saslušanje i prosto je neverovatno da se lice policijskim nalogom poziva u tužilaštvo, a da se unapred zna da nema uslova da se saslušanje obavi", navodi se u saopštenju.

Podsetimo, zamenik predsednika Srpske radikalne stranka (SRS) Nemanja Šarović priveden je danas po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i trenutno u Palati pravde i čeka na saslušanje povodom krivične prijave podnete protiv njega zbog paljenja zastave "Republike Kosovo", saopštila je stranka.

Šarović je, saopštio je SRS, istakao da je slučaj politički motivisan, jer je privođenje naređeno uprkos činjenici da mu poziv na saslušanje nije uručen redovnim putem i uprkos tome što se uredno odazvao pozivu na saslušanje u beogradsku policiju ranije ove godine.

Prijava protiv Šarovića podneta je zbog paljenja zastave Kosova na protestu koji je SRS održala u aprilu povodom potpisivanja Briselskog sporazuma.SRS ističe da je Šarović priveden na dan svoje krsne slave.

Šarović je ocenio da je tužilaštvo pristalo da bude "topuz u rukama vlasti", jer se "pravno gledano, paljenje bezvredne krpe koju tužilaštvo naziva zastavom "Republike Kosovo" ne može podvesti pod krivično delo Povrede ugleda strane države ili međunarodne organizacije za šta se tereti.

"SRS najoštrije osuđuje podaničku politiku režima i upozorava da nikakvim represivim merama neće zaustaviti srpske radikale u doslednoj borbi protiv izdajničke politike i pogubnog puta u EU u koju nas guraju po cenu rasparčavanja Srbije", ističe se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja