NOVI SAD: Sudija razrešena zbog nedoličnog ponašanja!

Smenjena na predlog Disciplinske komisije

NOVI SAD: Sudija razrešena zbog nedoličnog ponašanja!

Crna Hronika -
Nešićeva je osuđena na uslovnu kaznu od osam meseci zatvora i dve godine zabrane rada zbog zloupotrebe službenog položaja i uzimanja 3.200 dinara

BEOGRAD - Visoki savet sudstva (V S S) doneo je odluku kojom prestaje sudijska funkcija Mariji Nešić koja je nedavno osuđena na uslovnu kaznu od osam meseci zatvora i dve godine zabrane rada.

Na predlog Disciplinske komisije Nešićeva je razrešena zbog teškog disciplinskog prekršaja iz Zakona o sudijama i kršenja odredbi Etičkog kodeksa u većoj meri, jer je učinila nedolične postupke kojima se narušava poverenje javnosti u sud, navodi se u odluci objavljenoj ja sajtu VSS.

Nešićeva je osuđena zbog zloupotrebe službenog položaja i uzimanja 3.200 dinara.

U optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal u Beogradu navodi se da je Marija Nešić, kao sudija Osnovnog suda u Novom Sadu, od stranke u izvršnom postupku koji je vodila, uzela 51.000 dinara za sudske takse.

O tome je sačinila službenu belešku, postpisala i overila pečatom suda, ali ni novac ni tu službenu belešku nikada nije predala.

Stranci u postupku je rekla da će novac predati tek kad pokrije minus na svom privatnom računu, a pošto to nije uradila, o tome je obavešten predsednik suda, koji je sugerisao da se sve prijavi policiji.

U optužnici se dodaje da je Nešiceva vratila najveći deo novca, a da je osuđena zbog razlike od 3.200 dinara koje nije vratila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja